ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες, μικροί έμποροι
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας σας καλεί να δώσουμε και φέτος το παρόν στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης .
Να δώσουμε το μήνυμα της κοινής πάλης με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των αγροτών.
Με τη μαζική παρουσία μας να κάνουμε ένα βήμα κλιμάκωσης του αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής καταιγίδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1ΜΑΗ σε περίοδο κρίσης, σε περίοδο που τα μικρομάγαζα, οι μικροί βιοτέχνες  ,οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουμε τη δουλειά,  το τζίρο, το εισόδημα να μειώνεται, τα χρέη να πολλαπλασιάζονται,τον κίνδυνο του κλεισίματος να είναι ορατός .
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1 ΜΑΗ σε μια περίοδο που συντελείται μια άνευ προηγουμένου σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
1. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης κατεδαφίζεται, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, περιορίζουν δραστικά τις ιατροφαρμακευτικές παροχές.
2. Η νέα φοροεπιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αύξηση του ΦΠΑ και με την ουσιαστική μείωση του αφορολόγητου .
3. Ολόκληροι κλάδοι παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τη λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων ( ταξί, φορτηγά, ηλεκτρολόγοι κλπ ) .
4. Χιλιάδες μικρομάγαζα κλείνουν, μη μπορώντας να αντέξουν στην πίεση που δέχονται από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες.
5. Το ήδη πενιχρό οικογενειακό, λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να πέφτει κατακόρυφα η λαϊκή κατανάλωση .
6. Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, με συνέπεια να δαπανούμε ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακα, πρόληψη και θεραπεία.
7. Ιδιωτικοποιείται και υποβαθμίζεται η δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ
Την ίδια στιγμή για τις μεγάλες επιχειρήσεις βιομηχανικές εμπορικές αλλά και τις Τράπεζες απλόχερα μοιράζονται προνόμια, φοροελαφρύνσεις και νέες επιδοτήσεις

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Απέναντί μας έχουμε ένα αντιλαϊκό μπλοκ δυνάμεων.
Κυβέρνηση, ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΜΜΕ και διάφοροι χρυσοπληρωμένοι οικονομικοί "αναλυτές" μέχρι και κωμικοί, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου ιδεολογική τρομοκρατία.
Στόχος τους είναι να μας πείσουν ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι μονόδρομος, ότι είναι μέτρα που θα μας βοηθήσουν όλους.
Λένε ψέματα.
Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος μιας χούφτας μονοπωλίων.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα είναι προσωρινά ότι είναι αναγκαία για το καλό του τόπου και ότι είναι πατριωτικό καθήκον η στήριξη αυτής της πολιτικής.
Λένε ψέματα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία καταγράφει συνεχή άνοδο κερδών.
Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί από καιρό από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματά τους, στόχος των μέτρων να πολλαπλασιάσουν τα υπερκέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Είναι στο χέρι και του αγωνιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η αναμονή, η παθητική στάση οι ανεπιβεβαίωτες προσδοκίες και ψευδαισθήσεις που επικρατούν στον εμπορικό κόσμο δεν οδήγησαν σε καλύτερες μέρες. Αντίθετα έστρωσαν το δρόμο για να περάσουν ευκολότερα οι πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που βιώνουμε έχει χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροβελτιώσεις. Η όποια δυνατότητα παραχωρήσεων υπήρχε στο παρελθόν έχει περιοριστεί ασφυκτικά. Το κυνήγι του κέρδους απ τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και η ανάγκη για εδραίωση και ισχυροποίηση τους, εκτοπίζει σήμερα το μικρεμπόριο και κλείνει τα μικρομάγαζα.
Ενώ υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για σταθερή δουλειά, ανθρώπινο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών, βιώνουμε αντίθετα την μεγαλύτερη επιδείνωση σε όλα αυτά, όχι εξ αιτίας των υπερβολικών παροχών αλλά λόγω της συγκέντρωσης του παραγόμενου πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια.
Με την κοινή δράση και τη συμμαχία μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας αφανίζει .

Συναδέλφισα - Συνάδελφε
Μην περιμένεις άλλο. Οι θυσίες που απαιτεί η πάλη είναι λιγότερες από τις θυσίες που απαιτεί η πλουτοκρατία και θα γίνουν ακόμα λιγότερες όσο οι αγώνες θα γίνονται μαζικότεροι, και πιο μαχητικοί .
Παραγκώνισε και περιθωριοποίησε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Αυτούς που έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ
1 ΜΑΗ 2010
στον Φόρο στις 09:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: