ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο δημοσιεύουμε, αυτολεξεί (η παράλειψη των τόνων αποτελεί πρωτοτυπία του αποστολέα):

"Οι απειροι τελωνιακοι, εφοριακοι, υπαλληλοι πολεοδομιων και δημων, υπευθυνοι προμηθειων νοσοκομειων και ενα σωρο αλλοι που τα πιανουν και διαλυουν την χωρα, δεν εχουν καμμια ευθυνη για το χαλι μας;
Γιατι τους κρυβετε και δεν τους αναφερετε; Υπαρχει καποιος λογος;
Απαντειστε."
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ

Απαντούμε:
Οι απαντήσεις μας είναι δύο:
Μία που επιμελήθηκε το συνδικαλιστικό μας τμήμα
και
Μία που επιμελήθηκε το «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ»

Η απάντηση του συνδικαλιστικού μας:
Η κοντόφθαλμη και μικροπολιτική άποψη που διαπνέει το σχόλιό σας – στο οποίο, παραδόξως, ζητάτε απάντηση – χαρακτηρίζει εξ’ ολοκλήρου την προσέγγιση που κάνει κι η ΕΣΕΕ σχετικά με τη συνολική επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα και πολύ περισσότερο ο ελληνικός λαός.
Μας εγκαλείτε πως «κρύβουμε» και δεν αναφέρουμε ομάδες εργαζομένων ως υπαίτιες της οικονομικής κρίσης της χώρας.
Τα παραδείγματα που αναφέρετε είναι σωστά, αλλά η ΟΕΣΒΔΕΝ προσεγγίζει τα προβλήματα από μακροπολιτική σκοπιά.
Από την άποψη αυτή, θεωρούμε περιττό να κατονομάσουμε ως υπεύθυνους τους τελωνειακούς, τη στιγμή που τα λιμάνια μας έχουν γίνει κινεζικά προτεκτοράτα με κυβερνητικές αποφάσεις κι οι εφοπλιστές μας πλουτίζουν δίχως ικανές φορολογικές επιβαρύνσεις.
Τους εφοριακούς, ενώ ένα άδικο φορολογικό σύστημα μας αντιμετωπίζει σαν κλέφτες.
Τους υπαλλήλους των πολεοδομιών, καθώς τα μεγάλα έργα της χώρας δόθηκαν προς κατασκευή κι εκμετάλλευση σε πολυεθνικούς, κατασκευαστικούς κολοσσούς.
Τους υπευθύνους των νοσοκομειακών προμηθειών, όταν αυτοί βρίσκονται σε αυτή τη θέση με κυβερνητικές αποφάσεις για να εξασφαλίζουν πλουτισμό στις ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.
Η διαφθορά των πολιτών είναι πολιτική απόφαση των κομμάτων εξουσίας, εδώ και δεκαετίες, ώστε να πετούν ξεροκόμματα στους δήθεν προνομιούχους, να εξασφαλίζουν την εναλλαγή τους στην εξουσία, να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα – σε πολύ μεγαλύτερη έκταση – και να το χαρίζουν στους εκλεκτούς τους, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, στις ανώνυμες εταιρείες, στις πολυεθνικές κι εσχάτως, στους κινέζους.
Θα μας επιτρέψετε να μην παρακολουθήσουμε παρόμοια παραληρήματα, σαν το δικό σας και να παραμείνουμε με καθαρή ματιά απέναντι στο πραγματικό πρόβλημα της φτώχειας μας: την υπερσυσώρρευση του πλούτου, τον οποίο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε.
Όσο για τη διαφθορά των υπαλλήλων, την οποία αναφέρετε, αυτή αντιμετωπίζεται με σκληρές τιμωρίες, αλλά και διδαχή των νεότερων γενεών, μέσα από μια κρατική οντότητα, που υπάρχει, πρώτα από όλα για τον πολίτη κι όχι για τους κεφαλαιοκράτες.

Η απάντηση του «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ»:
Αχ! Γι’ αυτό είναι ωραία η ζωή

Προς κα Μαργαρίτα Ζούλοβιτς
που επικοινωνεί μαζί μας
υπογράφοντας ως Βασίλης Ζούλοβιτς.

Κυρία «Βασίλη» Μαργαρίτα Ζούλοβιτς
Γιατί, αλήθεια; ρωτάμε τώρα:
1. Όταν το δάκτυλο σας δείχνει το φεγγάρι εσείς επιμένετε να κοιτάτε και να κάνετε ανατομία στο δάκτυλο και ποτέ να μην στρέφετε το βλέμμα σας προς το φεγγάρι;
2. Εχθρός σας μόνιμα και ψυχονευρωτικά είναι το χώμα και ο βλαστός του και ποτέ ο καλλιεργητής και τα χαρακτηριστικά του σπόρου που καλλιεργεί;
3. Σας εξοργίζει που ζητάμε σύνταξη εν ζωή και σιωπάτε εκκωφαντικά για αυτούς που έκαναν βίλες, κότερα, πισίνες, off shore, εξωχώριες καταθέσεις κ.λ.π. τις εισφορές μας και του ταμείου μας τα αποθεματικά;

Κυρία «Βασίλη» Μαργαρίτα Ζούλοβιτς,
είναι ψέμα ότι το νόμισμα έχει δυο όψεις, γιατί:
1. Το κάλπικο, κορώνα - γράμματα το ίδιο είναι
όπως και
2. Το αυθεντικό αντίστοιχα επίσης.
Α! και κάτι για το τέλος.
Συμβαδίζοντας με τη σοβαρότητα των ερωτημάτων σας, σας λέμε ότι:
3. Πληροφορίες λένε ότι η μάνα του Καραϊσκάκη το σκέφτεται να μείνει έγκυος ξανά.

Υ.Γ. Μην σας αποθαρρύνουμε και μην χάσουμε επαφή, γιατί (ειλικρινά και όρκο παίρνουμε στο όνομα του Θεού) στα διαλείμματα των απεργιών μας, τέτοια μηνύματα και επαφές αποτελούν όαση για εμάς, βάλσαμο και γουλιά νερό από την θαυματουργή, του Καματερού της Αγίας Αθανασίας, πηγή.
Σας αγαπούμε.
Παρακαλούμε
Μη ξεχαστούμε και χαθούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: