ΠΑΣΕΒΕ: Αγωνιστική επαγρύπνηση

Αθήνα 10 Μάη 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 8 Μάη 2010 συνεδρίασε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (Π.Α.Σ.ΕΒΕ) στην Αθήνα.
1. Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, που μαζικά ακολούθησαν το κάλεσμα της Π.Α.Σ.ΕΒΕ για κλείσιμο των καταστημάτων και αγωνιστικά πήραν μέρος στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε συμπαράταξη με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη μικρή αγροτιά της ΠΑΣΥ, τις νέες και νέους του ΜΑΣ, τους απόμαχους της δουλειάς τους συνταξιούχους.
Στις 5 του Μάη δόθηκε μια μαζική και μεγαλειώδης απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Όλα τα λαϊκά στρώματα απορρίπτουν τα μέτρα και την αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει. Στη συνείδηση του λαού αυτά τα μέτρα δεν θα νομιμοποιηθούν ποτέ και με αγώνες μπορούμε να τα ακυρώσουμε.
2. Η προβοκάτσια που προσπάθησαν να στήσουν κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί σε βάρος των λαϊκών αγωνιστικών δυνάμεων, με στόχο τη συκοφάντηση των αγώνων αλλά και ο αποπροσανατολισμός με τους δήθεν «αντιρρησίες» της κυβέρνησης, έπεσαν στο κενό.
3. Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την δολοφονία των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της “Marfin” από τους επαγγελματίες προβοκάτορες και συκοφάντες των λαϊκών αγώνων.
4. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση και η ύφεση θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το «μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ» που υποθηκεύει τη ζωή του Ελληνικού λαού για τα επόμενα 100 χρόνια και που πραξικοπηματικά ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ είναι μόνο η αρχή.
Στην παραπάνω συνεδρίαση αποφασίστηκε:

  • Ξεκινάει άμεσα και για το επόμενο δίμηνο πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης σε ακόμα περισσότερους συναδέλφους που βρίσκονται μέσα αλλά κύρια έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η εμπειρία από τις κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα δείχνει ότι ένα μεγάλο τμήμα συναδέλφων έχει ανάγκη ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τους στόχους πάλης απόκρουσης των συνεπειών από αυτήν.

  • Οι προθέσεις της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων μέσα και έξω από την Ελλάδα σχετικά με το ασφαλιστικό είναι γνωστές. Στόχος του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη βουλή τις επόμενες μέρες είναι η μείωση των συντάξεων μέχρι και 40% σε όλους τους ασφαλισμένους και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πάνω από τα 65 χρόνια αφού αυτή θα σχετίζεται με το προσδόκιμο όριο ζωής και ο εργάσιμος βίος θα ανέλθει στα 40 χρόνια.
Την ώρα που ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει με 4,8%, καθήλωσαν τους μισθούς και συντάξεις των 500 και 600€ στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, κατάργησαν ουσιαστικά την 13η και 14η σύνταξη, αύξησαν τον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και αυτοκινητιστές σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Την ημέρα συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, όλοι στους δρόμους!
Όλοι στους δρόμους με τις ταξικές και Αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των μικρών αγροτών για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας ,στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η εμπειρία από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 5 Μάη είναι σημαντική παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, για την απόκρουση του ασφαλιστικού μεσαίωνα που τα μονοπώλια με τους πολιτικούς τους εκφραστές επιφυλάσσουν για όλο το λαό και για τις γενιές που έρχονται.

Η γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: