«Τα άκουσε» άγρια η Λούκα Κατσέλη

Αυτό που δεν έδειξαν, φυσικά, οι κάμερες των «κυβερνητικών» ΜΜΕ από την ετήσια Γ.Σ. της ΕΣΕΕ ήταν οι αποδοκιμασίες κι οι διαμαρτυρίες των αντιπροσώπων προς την Λ. Κατσέλη και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών.
Πίστευε ότι θα μιλήσει σε υπάκουο κοινό, αλλά όταν ανέφερε ότι «μπορούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση», δηλαδή να πληρώσουμε τα «εξαφανισμένα» χρήματα των τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των σκανδάλων, οι σύνεδροι ξέσπασαν εναντίον της.
Τα ηπιότερα που άκουσε ήταν «κλέφτες», «όχι, κυρία μου, δεν θα πληρώσουμε τα κλεμμένα», «δεν ντρέπεσαι να κοροϊδεύεις» και άλλα ευτράπελα.
Οι κάμερες έκλεισαν, ενώ ο υπεύθυνος για την παρουσίαση των προσκεκλημένων που είχε αντικαταστήσει το προεδρείο στα έδρανα – αυτές είναι οι Γ.Σ. της ΕΣΕΕ – ούρλιαζε να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες. Φυσικά, άκουσε με τη σειρά του τη γνώμη των αντιπροσώπων για τους δημοσιογράφους και το «λειτούργημά» τους.
Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, που όταν αποκάλεσε τους εμπόρους «συναδέλφους», προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από το ακροατήριο, αλλά το καλύτερο έμεινε για το τέλος, όταν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Ο πρώην εργατοπατέρας, αφού υπεραμύνθηκε των μέτρων φτώχειας του ελληνικού λαού, καταφέρθηκε των απεργών, που χαλούν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Δύσκολα περιγράφεται το τι ακολούθησε. Οι δικαιολογημένες ύβρεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ το ότι αποχώρησε σώος – και απομονωμένος – από την αίθουσα, έγκειται στο επίπεδο της παιδείας των παρευρισκομένων.
Το ξέρουμε πως όσα έγιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν τα γνωρίζετε, γιατί το σύστημα της «στρατευμένης δημοσιογραφίας» φρόντισε να μείνουν στο σκοτάδι. Όπως κι όλη η αλήθεια αυτές τις πονηρές μέρες, που το «αδελφό» σύστημα της εξουσίας βρίσκεται σε κρίση.
Είναι, όμως, παρήγορο ότι κάποιος κόσμος και λίγοι συνδικαλιστές δεν μασούν κουτόχορτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: