ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΙ ΕΚΤΡΟΠΗ

Η δολοφονία των τριών ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους και ειρηνικής διαδήλωσης του ελληνικού λαού κι ο τρόπος που την προσέγγισαν τα κόμματα κι οι δημοσιογράφοι, ενέχουν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της ελληνικής δημοκρατίας.

Η δολοφονία αυτή είναι βέβαιο ότι «εξυπηρετεί» τα σχέδια όσων οραματίζονται την ομηρία μας, για να εντείνουν τον εκφοβισμό των αντιδρώντων και όσων σκοπεύουν να αντιδράσουν. Να στρέψουν, επίσης, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, από τις αντιδράσεις της πλειονότητας του ελληνικού λαού στην υποτιθέμενη «επικινδυνότητα των αντιδράσεων».
Ο πρωθυπουργός και κάποια άλλα κόμματα λειτούργησαν στη Βουλή με πολιτική προχειρότητα κι ανευθυνότητα, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς.
Κατηγόρησαν, δίχως στοιχεία, την Αριστερά ότι κρύβεται πίσω από τα επεισόδια – και πιθανόν τους δολοφόνους; - γυρνώντας την πολιτική ζωή του τόπου, 40 χρόνια πίσω, στην εποχή των «παππούδων» μας.
Οι δημοσιογράφοι – που, πλέον αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι – χρησιμοποίησαν αυτές τις δηλώσεις, αλλά και την επίθεση διαδηλωτών στη Βουλή, για να πουν στους τηλεθεατές ότι η Αριστερά, πίσω από τις αντιδράσεις για τα μέτρα, κρύβει σχέδια ανατροπής του Συντάγματος.
Αυτό που ξεκίνησε σαν κακόγουστο αστείο αρχίζει να γίνεται σοβαρή απειλή. Να θυμίσω τις προτροπές γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος ζήτησε τη μερική εφαρμογή στρατιωτικού νόμου και την απαγόρευση των απεργιών.
Φαίνεται πως όσο θα εντείνεται η αντίδραση των πολιτών απέναντι στα μέτρα φτωχοποίησης, παράλληλα θα εντείνεται η κατασυκοφάντηση της Αριστεράς, πάνω από την οποία θα επικρέμεται η απειλή να τεθεί εκτός νόμου.
Χρειάζεται να επιδείξουν ψυχραιμία η κυβέρνηση κι όσοι την στηρίζουν απροκάλυπτα, γιατί μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Δεν βρισκόμαστε στο 1966, οφείλουν να το καταλάβουν κι αυτοί κι ο κ. Μητσοτάκης που, έμμεσα, απειλεί με συμμόρφωση ή με νέα χούντα.
Ο ελληνικός λαός έχει, πια, πολλές πηγές ενημέρωσης να αναζητήσει και δεν θα επιτρέψει σε προβοκάτορες να μειώσουν και να καπελώσουν τη δίκαιη απέχθειά του για τα μέτρα των τραπεζών και των ομίλων.
Ακόμη κι αν υπήρχε αμφιβολία, καταλάβαμε σήμερα, ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Αριστεράς, αφού δεν κατάφεραν να τη διαφθείρουν, όπως έγινε στην Ιταλία και στη Γαλλία, για να προσυπογράφει τη διαφθορά του πολιτικού κόσμου.
Καταλάβαμε, επίσης, γιατί μας κυβερνά ακόμη μια κυβέρνηση μειοψηφίας με τη στήριξη των δεξιών κομμάτων: τα κρυφά τους γκάλοπ δείχνουν μεγάλη άνοδο της Αριστεράς και γενική αποδοκιμασία των κομμάτων εξουσίας. Και δεν είναι καιρός για πολιτικές εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: