ΠΑΣΕΒΕ: Για τις περικοπές γιατρών στον ΟΑΕΕ

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία με την έλλειψη στοιχειώδους υγειονομικού υλικού για τα χειρουργεία, τα εργαστήρια και τα άλλα τμήματα, ακόμα και με υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, εξαιτίας της εξάρτησης τους από τους μονοπωλιακούς και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Την ίδια στιγμή, με εντολή της κυβέρνησης, καλείται η διοίκηση του ΟΑΕΕ να περικόψει 1.323 από τους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς.
Αυτή η εξέλιξη, υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ήδη λειψή ποιότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον ΟΑΕΕ και περιορίζει τα δικαιώματα των συναδέλφων ΕΒΕ, αφού χιλιάδες ασφαλισμένοι θα βρεθούν στη δεινή θέση να αναζητούν γιατρό σε περιοχές μακριά από την κατοικία τους, ενώ λόγω της έλλειψης ειδικοτήτων, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από τον περιορισμό κάλυψής τους, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.
Η τραγική αλλά και επικίνδυνη αυτή κατάσταση για τους ασθενείς, που έχει οξυνθεί τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, είναι αποτέλεσμα του οικονομικού στραγγαλισμού που τους επιβάλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίσει στους δανειστές της (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ) τους δείκτες της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία μειωμένους, αλλά και να μετακυλίσει αυτή τη δαπάνη στους ασθενείς με την ιδιωτική ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.
Η πολιτική αυτή που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, συνειδητά υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία και παραδίδει όλο και περισσότερο μέρος της Υγείας, της Πρόνοιας και του φάρμακου στις ορέξεις και τους εκβιασμούς των εμπόρων υγείας, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί Ομοσπονδίες, Σωματεία, απλούς συνδικαλιστές να αντιδράσουν αι να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία και την παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται ισότιμα και δωρεάν σε όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
  • Ενιαίο – Καθολικό – Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό .
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση – ΕΞΩ οι επιχειρηματίες από τα Νοσοκομεία
  • Άμεσος διορισμός μόνιμων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων παραγωγής και εμπορίας προϊόντων Βιοιατρικης Τεχνολογίας, νοσηλευτικού υλικού και φαρμάκου
  • Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου και βιοιατρικής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: