Προσκυνάει τους εφοπλιστές η Συνομοσπονδία Εμπόρων

Κάθε μέρα που περνά, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου - όργανο δυο - τριών εμπορικών συλλόγων - απαξιώνεται κι αυτοκαταργείται.
Την ώρα που το ασφαλιστικό μας σύστημα διαλύεται, έπειτα από τον νόμο Λοβέρδου - Μάαστριχτ, η ΕΣΕΕ βασανίζεται για το πως θα πουλήσει εκδούλευση στις ναυτιλιακές εταιρείες.
Εμμέσως, με ανακοίνωσή της προς την κ. Λ. Κατσέλη, ζητά την ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης των ναυτεργατών!!!
Είναι προφανές, πως οι συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες της χώρας έχουν εκχωρηθεί, πλήρως, στην κυβέρνηση.

Ήταν βασική προτεραιότητα, ήδη από τη δεκαετία του '80 για το ΠΑΣΟΚ του χαρισματικού Αν. Παπανδρέου, η διάλυση κάθε συνδικαλιστικής δράσης, μέσω της διαθφοράς των ηγεσιών τους. Πρακτική, απόλυτα, επιτυχής, που συνεχίστηκε, αδιάλλειπτα από τις επόμενες κυβερνήσεις.
Σήμερα, στον κλάδο μας, που οι μικρές επιχειρήσεις είναι πολύ κοντά στο να βάλουν λουκέτο, η ΕΣΕΕ ασχολείται με τις απεργίες των αγροτών και των ναυτεργατών, αποδέχεται το Μνημόνιο και ζητά δανεισμό των επιχειρήσεων.
Το πόσο σημαντικό είναι για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να μην υπάρχει συλλογική συνείδηση αποδεικνύεται από τη λυσώδη επίθεση που κάνουν σε όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν.
Γνωρίζουν, άριστα, ότι ένα οργανωμένο κι αδέσμευτο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να τους ανατρέψει και να χάσουν τα τεράστια κέρδη τους, υπέρ της αναδιανομής τους στο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: