"Θετική εξέλιξη" η λεηλασία της δημόσια περιουσίας

Αναρτήθηκε στο "Βαθύ κόκκινο".
Εκπρόσωποι της Ν.Δ, του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Mega να συζητήσουν για την πρόταση του προέδρου του Ομίλου Πειραιώς Μ. Σάλλα που δίνοντας 701 εκατ ευρώ θέλει να εξαγοράσει το 77% της Αγροτικής Τράπεζας και το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τίποτα επί της ουσίας δεν ακούσαμε απ’ τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων (αλήθεια γιατί δεν κλήθηκε στην εκπομπή κάποιος απ’ την αριστερά;) παρά μόνο κοινοτοπίες. Ότι «πρέπει να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα», να «δημιουργηθούν βιώσιμοι τραπεζικοί όμιλοι» κ.λ.π.
Πρωτόπαπας απ’ το ΠΑΣΟΚ και Πλεύρης απ’ το ΛΑΟΣ και Χατζηδάκης απ’ την Ν.Δ, έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.
Η Αγροτική Τράπεζα είναι κάτοχος μια τεράστιας ακίνητης περιουσίας αξίας τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ («της μεγαλύτερης από την εποχή του Σουλτάνου» όπως έλεγε χαρακτηριστικά σε μια δηλητηριώδη δήλωση του ο Γ. Παναγιωτόπουλος της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ. Γραφικός έχει καταντήσει κι αυτός, αλλά άλλη ιστορία είναι αυτό).
Παράλληλα διαθέτει τρεις σημαντικές αγροτοβιομηχανίες (Δωδώνη, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ) και ένα δίκτυο καταστημάτων σε όλη την αγροτική περιφέρεια.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που λόγω της σύνδεσης του με το δίκτυο καταστημάτων του ΕΛΤΑ υπάρχει σε κάθε γωνιά της επαρχίας ένα προσόν που ούτε κατά διάνοια αποτιμάται με τα επίσημα τραπεζικά μεγέθη.
Το πιο τρελό απ’ όλα είναι ότι τα λεφτά που προσφέρει ο τραπεζίτης Σάλλας για την εξαγορά αυτών των τραπεζών είναι λιγότερο απ’ το ¼ που έχει πάρει η τράπεζα του από το ταμείο των 28 δις. (Λεφτά του φορολογούμενου λαού.
Δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάρει απ’ το πακέτο των 28 δισ 3,1 δισ και τώρα δίνει 701 εκατ. ευρώ για να βάλει χέρι στις υπό κρατικό έλεγχο μέχρι σήμερα Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.!!!!
Και όλο αυτό το σκηνικό όσοι παρευρέθηκαν στην εκπομπή του Mega το χαρακτήρισαν «θετική εξέλιξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: