Τώρα αρχίζει ο πόλεμος με τα κυβερνητικά ΜΜΕ!!!

Η «Ερμαϊκή Στήλη» από την ανάρτηση «Επανάσταση στην ενημέρωση» και μετά, εγκαινίασε μια έντονη πολεμική ενάντια στα κυβερνητικά ΜΜΕ, τα πανελλαδικά και τα τοπικά.

Εκφραστής της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων, έχει νιώσει στο πετσί της τον επίσημο αποκλεισμό από κάθε Μέσο Κατευθυνόμενης Ενημέρωσης και Αποβλάκωσης, σε όσα η Ομοσπονδία, κατά καιρούς αποστέλλει.
Έχοντας έρθει σε απ’ ευθείας αντιπαράθεση με την «κυβερνητική» πορεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, την οποία προβάλλουν με επίταση τα, επίσης, νεοφιλελεύθερα ΜΜΕ, δεν είχαμε άλλο δρόμο.
Η συζήτηση κακώς περιστρέφεται γύρω από αν ασκούν δημοσιογραφία τα Blogs. Είναι τόσο άθλια τα επίπεδα της κυβερνητικής προπαγάνδας, που σημασία, πια, έχει να αποκαλύπτει κάποιος αυτά που τα ΜΜΕ φροντίζουν να μένουν στο σκοτάδι.
Και πράγματι υπήρξαν τεράστιες διαφορές μεταξύ των ΜΜΕ και των Blogs, σχετικά με αυτό που ζουν σήμερα οι πολίτες:
• τα επίσημα ΜΜΕ εκθείασαν το ΔΝΤ, μας «δίδαξαν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος, αθώωσαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μας ζήτησαν να σκύψουμε το κεφάλι στην καρατόμηση των δικαιωμάτων και του μέλλοντός μας.
Πολέμησαν κάθε απεργιακή κινητοποίηση με λύσσα, προσδίδοντάς της ακραία κομματικά χαρακτηριστικά και προσπάθησαν να στρέψουν τον έναν πολίτη κατά του άλλου.
• τα Blogs αποκάλυψαν και αποκαλύπτουν ότι το χρέος, το έλλειμμα και τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και αναδιάρθρωσης με σκοπό να σωθούν οι τράπεζες και το κεφάλαιο.
Αποκάλυψαν πως η κυβέρνηση είναι εκχωρημένη σε αυτούς που μας κατέστρεψαν κι αποτελεί πολιτικό προσωπικό του οικονομικού κατεστημένου.
Αποκάλυψαν πως οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοι του ίδιου οικονομικού κατεστημένου.
Τα Blogs αριθμούσαν τα 2.000, το 2007. Σήμερα, πλησιάζουν τις 50.000. Αυτό είναι, πράγματι, τρομακτικό, γιατί σαν τρωκτικά, πριονίζουν τις καρέκλες των προβοκατόρων κι απειλούν την παντοκρατορία τους στην «ενημέρωση» των αμνών της θυσίας.
Μπήκαμε στην εποχή της ταχύτατης διάδοσης της είδησης και της κριτικής της «αλήθειας».
Ακόμη κι αν απαγορευτεί η δημοκρατία, όπως πολλοί «έγκριτοι» δημοσιογράφοι ζητούν, το «γήπεδο» αρχίζει να γέρνει.
Εμείς να καθησυχάσουμε τον κ. Προτοσάλτε του ΣΚΑΪ, πως οι bloggers δεν στέλνουν πληρωμένους δολοφόνους, ούτε οι ναυτεργάτες.
Κι αν μια μέρα, τους πάρει ο κόσμος με τις ντομάτες, πάλι δεν θα φταίνε οι bloggers. Τα αφεντικά τους θα φταίνε που ευνούχισαν τη δημοσιογραφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: