Καλά κάνουν κι ανησυχούν οι μικρομεσαίοι έμποροι. Ήρθε η ώρα τους!

Τα ανατριχιαστικά αποτελέσματα της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας, αποκάλυψαν αυτό που είχαν προβλέψει οι συνδικαλιστές του χώρου - αυτοί που δεν χαριεντίζονται με την εξουσία - πολύ καιρό πριν.
8 στους 10 αυτοαπασχολούμενους δήλωσαν ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κι 7 στους 10 αναμένουν να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, κατά το δεύτερο εξάμηνο. Μάλιστα το 60% των αυταπασχολούμενων φοβάται ότι η επιχείρησή του απειλείται με λουκέτο, το επόμενο διάστημα.
Πριν από ένα και δύο χρόνια, όταν τα λέγαμε, μας χαρακτήριζαν "Κασσάνδρες" κι "εραστές της επαναστατικής γυμναστικής". Η εκχώρηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εμπόρων στην εξουσία κι απαξίωση του συνδικαλισμού από την πλειοψηφία των εμπόρων μας οδήγησαν εδώ. Τότε δεν υπήρχε ούτε το Μνημόνιο ούτε ο κίνδυνος χρεωκοπίας της χώρας. Τι ξέραμε, λοιπόν;
Ξέραμε, αυτό που συμβαίνει και τώρα, ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί, με σειρά νόμων, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις μικρές επιχειρήσεις. Πως είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την κερδοφορία τους να φύγουν από τη μέση οι μικρέμποροι και να μειωθεί το εργατικό κόστος.
Τον ίδιο πόλεμο κάνουν, ενάντια σε αυταπασχολούμενους κι εργαζομένους.
Λέγαμε, επίσης, πως όποιος κοιτάζει μόνο το ταμείο του, σε λίγο θα βλέπει μόνο το Ταμείο Ανεργίας. Αν οι μικρομεσαίοι έμποροι δεν ξυπνήσουν, δεν αποτινάξουν τη στενή οπτική του "αριστερός συνδικαλιστής" που τους στοιχειώνει, αν δεν ισχυροποιήσουν τον πραγματικό συνδικαλισμό που μπορεί να αντισταθεί και να τους προστατεύσει, θα γίνουν κρέας στη μηχανή του κιμά των πολυεθνικών, των βιομηχάνων, των τραπεζών και των πολιτικάντηδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: