Αχ! Αυτές οι ελευθερίες της Ευρώπης!

Στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσέφυγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον της Ελλάδας, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για την έκδοση αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρων.
Κι άρχισαν οι πατριώτες δημοσιογράφοι μας να τραβούν τα μαλλιά τους, που η Ελλαδίτσα μας θα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά, επειδή οι φορτηγατζήδες δεν κόβουν τους λαιμούς τους ήσυχα.
Ανατρέπεται, έτσι ακόμη μια προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι θα εισπράξει πολλά χρήματα από το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος.
Τώρα, πως συνέβη αυτή η σύμπτωση, η Ευρώπη να μας τραβάει το αφτί εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσων των επαγγελματιών, εκεί δεν φτάνει ο νους μας. Ποιός πιστέυει, εξάλλου, ότι έχουμε κυβέρνηση ξεπουλημένων στις ευρωπαϊκές πολυεθνικές;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας μαλώνει γιατί παραβιάζουμε το άρθρο 49 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αφορά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εγκατάστασης των επιχειρήσεων.
Αχ! Ευρώπη, των ελευθεριών! Τόση πολλή ελευθερία για τις πολυεθνικές σου. Τόση ελευθερία κι ευελιξία στους φορολογικούς τους νόμους, στη μισθωτή τους εργασία.
Μας έπνιξαν οι ελευθερίες σου, Ευρώπη μου! Τόση ελευθερία στις επιχειρήσεις σου, έδωσαν απίστευτη φτώχεια στους λαούς σου!
Μια λέξη με τόση ελπίδα, πουλήθηκε τόσο φτηνά στα χρηματιστήρια των ιδεών σου!
Αστείρευτη λέξη η ελευθερία. Με πόση ελευθερία βάζουμε λουκέτα στα μαγαζιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: