Η κυβέρνηση παραδίδει την ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Η ομιλία της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λούκας Κατσέλη στο πρόσφατο συνέδριο της εφημερίδας «Financial Times» για το μέλλον της Ασφάλισης στην Ελλάδα, και πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010, με τον οποίο ενταφιάστηκε ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης, μόνο ανησυχία και αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό.

Στην ομιλία της, η υπουργός, υπέδειξε τους τομείς που μπορούν να «διαπρέψουν» και να κερδοφορήσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, προτείνοντας τη συνεργασία τους με το Δημόσιο για την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ανέργων(!..) και τη σύμπραξη των Ασφαλιστικών Ταμείων για την κάλυψη ασφαλισμένων «με χρόνιες παθήσεις και ατυχήματα».
Όταν είναι γνωστόν ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να καλύψουν τις χρόνιες παθήσεις, η δε κυβέρνηση αρνείται επιμόνως την κάλυψη των ανέργων από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, οι προτάσεις της υπουργού, οδηγεί τους ασφαλισμένους στην παράδοσή τους «βορά στα ασφαλιστικά μονοπώλια».
Επίσης είναι γνωστό ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν προάγουν την υγεία του λαού αλλά η μόνη τους επιδίωξη είναι τα κέρδη των μεγαλομετόχων τους. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας δεν είναι μόνο «προνόμιο» της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Μαγγίνας ως αρμόδιος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ σε συνάντησή του με το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, είχε εκφράσει αντίστοιχες θέσεις. Το ίδιο υποδηλώνουν και οι πρόσφατες συμφωνίες του ΒΕΑ με τα μονοπώλια εμπορίας υγείας.
Οι πολιτικές αυτές της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις επιταγές της ΕΕ των μονοπωλίων.
Η απάντηση των αυτοαπασχολούμενων είναι η συσπείρωση με την Π.Α.Σ.ΕΒΕ, τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες της Π.Α.ΣΥ, την αγωνιζόμενη νεολαία του Μ.Α.Σ και το γυναικείο κίνημα την ΟΓΕ για ένα ενιαίο, καθολικό, δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να καταδικάσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης, ευκαιρίας δοθείσης οι επερχόμενες εκλογές για την κρατική διοίκηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ψηφίζοντας τους δεκάδες αγωνιστές συνδικαλιστές της Π.Α.Σ.ΕΒΕ που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: