Δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για την κυριακάτικη αργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ καταγγέλλει την απόφαση του Νομάρχη Κυκλάδων, που επικαλούμενη μεταξύ άλλων και προτάσεις Εμπορικών Συλλόγων αποφάσισαν να επιτρέψουν ΔΗΘΕΝ προαιρετικά, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες για το 1ο τρίμηνο του 2011.
Πρόκειται για επανάληψη της ίδιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές, με στόχο την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Οι μικροί Έμποροι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου , από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και από την άγρια φορολογική επίθεση, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες.
Τους μόνους που θα ωφελήσει σε βάρος των χιλιάδων μικρών Εμπόρων, το άνοιγμα τις Κυριακές και τις αργίες είναι τα ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και τις μεγάλες Ελληνικές και ξένες αλυσίδες που με αυτό το τρόπο θα απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου και της αγοράς και θα οδηγήσουν χιλιάδες μικρά μαγαζιά στον αφανισμό.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ
Κοροϊδεύουν και προσβάλλουν χιλιάδες μικρούς εμπόρους που αγωνίζονται για να κρατήσουν τις δουλειές τους, όταν ισχυρίζονται ότι με περισσότερες μέρες και ώρες δουλειάς θα αυξηθεί ο τζίρος των μαγαζιών.
Δηλώνουμε ότι το Αγωνιστικό - Αντιμονοπωλιακό Κίνημα των Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – μικρών Εμπόρων, θα αντιπαλέψουμε με τους Αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας, το μέτρο που έχει σκοπό να επιταχύνει τη μονοπώληση της αγοράς, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζόμενων και τον Αφανισμό των μικρών καταστημάτων.
Καλούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών Εμπόρων, τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, και από κοινού να αντισταθούμε στην απόφαση που είναι αρχή για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: