Προεδρείο ΕΣΕΕ: "τώρα, κάνουμε ασκήσεις ελιγμού!"

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας
και πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης...εκ δεξιών
του προέδρου της Ν.Δ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΔ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ μετά τα όσα ακολούθησαν τη μεθόδευσή του για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με την προσθήκη τάχατες μόνο 2 ακόμη, καταφεύγει σε ελιγμούς αναζητώντας άλλοθι.
Έτσι λοιπόν εμφανίζεται να «υπαναχωρεί» ξαποστέλνοντας το θέμα προς συζήτηση σε διευρυμένο επίπεδο και «ματαιώνοντας» την εξαγγελθείσα κοινή συνεδρίαση με τον ΣΕΛΠΕ την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011.
Η Ομοσπονδία μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) σε συνέχεια των προηγουμένων της, με τούτη την ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
• Τα όσα ανακοινώσαμε, σχετικά με την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΛΠΕ, ισχύουν απόλυτα.
• Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η ΕΣΕΕ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, κάτω από το φόβο γενίκευσης των αντιδράσεων, μετά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας, πράγμα που σωστά προέβλεψε (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ).
• Δεν έχουμε, επίσης, καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ελιγμό από πλευράς ΕΣΕΕ και λοιπών (Ε.Σ. Αθήνας) συγγενών, με σκοπό να πέσουν οι τόνοι, για να επανέλθουν στο μέλλον δριμύτεροι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΕΕ «απλώνει άδεια για να πιάσει γεμάτα» σχετικά με την Κυριακάτικη Αργία και τους λοιπούς εμποροκτόνους νόμους, τους οποίους στήριξε.
Προφανώς, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ άλλαξαν τακτική και το «βάρος» των προσπαθειών για την επέκταση του ωραρίου θα πέσει στα Πολυκαταστήματα και τους Μεγαλέμπορους.
Προτείνουμε, λοιπόν - για το καλό του - για να μη βρεθεί «προ εκπλήξεων» το Προεδρείο της ΕΣΕΕ από μελλοντικές δράσεις του ΣΕΛΠΕ, να στείλει μήνυμα προς όλους τους Καλλικρατικούς Δημάρχους ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμιά επέκταση ωραρίου στα όρια της αρμοδιότητάς τους, μηδέ της Αθήνας εξαιρουμένης κι ότι θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις, τον αγώνα των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων για τη διατήρηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Ζητούμε, επίσης, από την ΕΣΕΕ – επιλέγοντας σαν συμμάχους τους Εμπορικούς Συλλόγους - να πιέσει την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την Κυριακάτικη Αργία, με τρόπο ώστε να διαφυλάσσεται από τις διαθέσεις των «δημάρχων του ΣΕΛΠΕ».
Εμμένουμε δε, στην πρότασή μας προς τους Αντιπροσώπους, για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, ώστε να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις κι οι στοχεύσεις του εμπορικού συνδικαλισμού: θεσμοθέτηση της κυριακάτικης αργίας χωρίς εξαιρέσεις κι επαναφορά στο καθεστώς προ του 2005, ώστε να μπορούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ το ωράριο των καταστημάτων.
Τώρα που άνοιξε το θέμα, πρέπει να το ανοίξουμε συνολικά. Να τεθούν προς συζήτηση και διαπάλη όλοι οι νόμοι περί ωραρίου από το 1997. Για όσους αντέχουν.
Αν «παίξουμε» το παιγνίδι της ΕΣΕΕ και του ΣΕΛΠΕ με τα συνεχόμενα «παζάρια» για το τι θα χάσουμε, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει βαρύ χρέος απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπεί και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με αυτούς που διαβουλεύεται και το πώς και τι διαβουλεύεται.
Εμείς, η ΟΕΣΒΔΕΝ, δεν θα δεχτούμε «επιχειρήματα» περί οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Αυτά είναι για μελετητές, για υπαλλήλους – πολιτικούς και για συνδικαλιστές με ελπίδες κομματικής καταξίωσης.
Ο συνδικαλισμός για εμάς έχει καθαρές θέσεις κι όχι μπάσταρδες.

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια μας κατηγόρησαν για δογματικούς και θα «αναλύσουμε» την προοδευτικότητά τους.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: