Συμφωνία της ΓΣΕΒΕΕ για την υποχρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας ταμείου!

Σχετικά με τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον ΟΑΕΕ και το αποτέλεσμα της συνάντησης με το Αν. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη καθώς και των διοικητών του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ
Μετά από μήνες μελετών και διαβουλεύσεων, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσίασε ένα πλαίσιο αιτημάτων και προτάσεων για τον ΟΑΕΕ, προσαρμοσμένο στην κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και περικοπών του ασφαλιστικού συστήματος.
Αντί να προβάλλει και να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης και προστασίας των 430.000 συναδέλφων μας, που αδυνατούν να πληρώσουν και είναι ανασφάλιστοι παρουσίασε ένα πακέτο προτάσεων, που το μόνο θα εξυπηρετήσει είναι το πώς η κυβερνητική διοίκηση του ΟΑΕΕ θα καλύψει τα ταμειακά της ελλείμματα και θα εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από τους συναδέλφους που δυσκολεύονται να πληρώσουν.
Η κυβέρνηση σαν έτοιμη από καιρό, δια του Υπουργού κ. Κουτρουμάνη έσπευσε (μήπως συνεννοημένα;) να αποδεχθεί τη λογική των προτάσεων της ΓΣΕΒΕΕ και να δώσει θετική απάντηση σε ορισμένες ανώδυνες και μικρής σημασίας προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ο Υπουργός δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τον ΟΑΕΕ έχει εξαντλήσει τα όρια της και δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερα χρήματα
2. Επανέλαβε τη γνωστή δήλωση του Υπουργού της Ν.Δ. Κο Παπαθανασίου που έλεγε: «Όσοι σήμερα δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προς τον ΟΑΕΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!!!»
3. Ενημέρωσε ότι αυξήθηκε το όριο των χρεών προς τον ΟΑΕΕ των ασφαλισμένων από 5.000,00 € σε 10.000,00 € για να οδηγηθούν στα δικαστήρια.
4. Αποδέχτηκε την πρόταση αποπληρωμής των παλαιών χρεών των ασφαλισμένων με καταβολή ποσού 20% επί των σημερινών εισφορών έως ότου αποπληρωθούν τα χρέη.
5. Εξετάζεται η δυνατότητα παροχής έκπτωσης στους ασφαλισμένους με την προπληρωμή των εισφορών!!!
Από τα παραπάνω γίνονται φανερά τα εξής:
1. Τα προβλήματα του ΟΑΕΕ, δεν αντιμετωπίζονται με διαχειριστικές προτάσεις και αποδοχή της πολιτικής που μειώνει τη χρηματοδότηση, μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας των ασφαλισμένων, όπως έχει αποδεχτεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ.
2. Στο βασικό πρόβλημα της χρηματοδότησης παραμένει η ίδια πολιτική. Για το 2011 με προϋπολογισθέντα έξοδα περίπου 3,5 δις στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 800 εκατομμύρια.
3. Συνεχίζεται η απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική που λέει: Αφού δεν μπορείς να πληρώσεις και δεν έχεις ασφάλιση και σύνταξη σε τιμωρούμε και σου παίρνουμε και το σπίτι. Απλά μεταθέτουμε την ημερομηνία μερικούς μήνες.
4. Η κυβερνητική θέση: Δεν πληρώνεις –ΚΛΕΙΣΕ, κάνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση τους γενικότερους στόχους της κυβέρνησης για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
5. Τέλος, η πρόταση για προπληρωμή εισφορών με έκπτωση είναι φανερό ότι δεν ακουμπά τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που στενάζουν κάτω απ’ την κρίση και την κυβερνητική πολιτική. Άλλωστε αυτή της κατηγορίας οι ασφαλισμένοι τριπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στην κατεύθυνση των προτάσεων του Αντιμονοπωλιακού Συνδικαλιστικού Κινήματος, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ
• Κάλυψη των 2/3 των εξόδων του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Μείωση των εισφορών κατά 10% καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.
• Δωρεάν παροχές υγείας για όλους του ασφαλισμένους, ανεξάρτητα από οφειλές.
• Σταμάτημα και κατάργηση της διαδικασίας των δικαστηρίων για τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής.
• Αντιμετώπιση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε στη βάση των προτάσεων της Π.Α.Σ.ΕΒΕ.
• Ανάπτυξη του αντιμονοπωλιακού κινήματος μαζί με όλα τα τμήματα του Ελληνικού λαού που θίγονται από την εφαρμοζόμενη Ευρωενωσιακή κυβερνητική πολιτική στην κατεύθυνση της διεκδίκησης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που δεν θα έχει για στόχο του, το κέρδος αλλά τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων πραγματικών αναγκών του.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: