Τριήμερο απεργιακών εκδηλώσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση την 9η Φεβρουαρίου 2011, συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα αδιέξοδα στην αγορά, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων - που ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου - και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών, όπως και τους τρόπους αντίδρασης των εμπόρων.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή του στην απειλή που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21-22-23 Φεβρουαρίου). Η κινητοποίηση θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.
Εν όψει του τριημέρου κινητοποιήσεων η ΕΣΕΕ θα προχωρήσει κεντρικά στις ακόλουθες ενέργειες:
• Θα δημοσιοποιήσει μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου πανελλαδικής εμβέλειας τις εκδηλώσεις της Συνομοσπονδίας και το κλείσιμο των καταστημάτων.
• Θα οργανώσει διαδικτυακή διαμαρτυρία, στην οποία θα συμμετάσχουν οι συνάδελφοι από όλη την επικράτεια.
• Θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στις 21 Φεβρουαρίου εν όψει των κινητοποιήσεων.
• Θα αποστείλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, υπόμνημα με τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου.
• Θα τυπώσει αφίσα την οποία και θα αποστείλει στους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες για να αναρτηθεί στις προθήκες των καταστημάτων.
Επιπλέον, θα αποστείλει συγκεντρωτικό υπόμνημα στους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας για τα κρίσιμα θέματα του εμπορίου, προκειμένου να το προωθήσουν στις οικείες περιφερειακές και τοπικές αρχές, όπως και στους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή τους.
Ο σχεδιασμός της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, καθώς και η χρονική τους διάρκεια εναπόκειται στους Εμπορικούς Συλλόγους και στις Ομοσπονδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: