Το φασιστικό μανιφέστο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αρχές Φλεβάρη 2011 εξέδωσε Δελτίο Τύπου για να ενημερώσει τάχατες για «τα πρώτα στοιχεία «έρευνάς» του για την πορεία των πωλήσεων κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων του 2011».

Λένε τα στοιχεία του Ε.Σ. Αθηνών:
→ Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, πτώση του τζίρου κατά 40%.
→ Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μεγάλη μείωση της επισκεψιμότητας στην αγορά.
→ Τα Σάββατα όμως, αύξηση της επισκεψιμότητας.
→ Τα Σάββατα επίσης στις 15, 22, 29 Ιανουαρίου, αύξηση τζίρου κατά 25%.
Και συνεχίζει, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών:
«Οι καταναλωτές ανταποκρίνονται, αλλά μόνο όταν δεν αποκλείονται από την πρόσβαση στις αγορές ή εκτιμούν ότι θα αποκλειστούν ή ταλαιπωρηθούν κατά την επιστροφή τους απ’ αυτές».
Στη συνέχεια ο Ε.Σ. Αθηνών:
Με οίστρο και παραληρώντας στοχοποιεί τους απεργούς, τις διαδηλώσεις, και εγκαλεί την πολιτεία να μην ανεχθεί αντιδράσεις ενάντια σε δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν να αντιδράς.
Καταγγέλλει όσους κινητοποιούνται, αντιδρούν, διαδηλώνουν και αγωνίζονται ενάντια στον αφανισμό τους, σαν τους αποκλειστικά υπεύθυνους για τα προβλήματα των εμπόρων.
Τι δεν λέει, η «έρευνα» του Ε.Σ. Αθηνών:
→ Τι φταίει; για την πτώση του τζίρου όλο το χρόνο και το κλείσιμο των μαγαζιών στην Πατησίων, στην Γ΄ Σεπτεμβρίου, στη Σταδίου, στην Αθηνάς, στο Παγκράτι, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι κ.α.
→ Τι φταίει; στη Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πάτρα, Λάρισα κι αλλού.
Δεν λέει τίποτε γι’ αυτά η «έρευνά τους» γιατί, το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου του Ε.Σ. Αθηνών εκδόθηκε αποκλειστικά και μόνο για να υπηρετήσει δυο βασικούς στόχους του:
Α) Να μεθοδεύσει την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας
και
Β) Να ντοπάρει την εξουσία, έτσι ώστε κινητοποιώντας τους ειδικούς γι’ αυτό μηχανισμούς της, να καταστείλει κάθε απόπειρα δημόσιας διαφωνίας.
Είναι σαφές, τα θετικά «στοιχεία» του Σαββάτου σε συνδυασμό με πογκρόμ κατά των απεργών, υπηρετούν το διπλό στόχο τους: απελευθερώστε και την Κυριακή για να έχουμε 2 Σάββατα την εβδομάδα και απαγορεύστε και τις αντιδράσεις.
Μας είναι γνωστό ότι πρόσφατα κορυφαία στελέχη του Ε.Σ. Αθηνών – «κομματάρχες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – έσκισαν τα ιμάτιά τους για να προωθήσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Μας είναι, επίσης, γνωστό, ότι ο Ε.Σ. Αθηνών είναι φερέφωνο του ΣΕΛΠΕ (Πολυκαταστήματα).
«Εκπτώσεις, Κυριακές, προωθητικές, ωράρια, προσφορές», αυτά ζητάει επί χρόνια.
Ο Ε.Σ. Αθηνών αναμασά και αναπαράγει ενάντια στους απεργούς, τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής ενάντια στους μετανάστες.
Έφτασαν στο σημείο, το περασμένο Καλοκαίρι να υποδέχονται τους τουρίστες στο λιμάνι του Πειραιά – όπως «τα κορίτσια» της Τρούμπας, κάποτε, τον Έκτο Στόλο – για να δηλώσουν την απέχθειά τους στις απεργίες των ναυτεργατών.
Δεν είχαν ποτέ τίποτε να πουν – εξάλλου δεν βρίσκονται εκεί για αυτό – για τη λυσσώδη πολιτική αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης κατά των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων.
Τους προκαλεί αναφυλαξία κάθε σχέση εμπόρου κι εργαζόμενου.
Αυτοί όμως κι οι όμοιοί τους φταίνε που η κοινωνία χαρακτηρίζει τους εμπόρους σαν φοροκλέπτες, αντιδραστικούς, γλείφτες της εξουσίας, κοινωνικά ανάλγητους, ιδεολόγους του ταμείου, φραγκοφονιάδες, εκμεταλλευτές του συνανθρώπου, παραδόπιστους.
Η στάση, η συμπεριφορά και η παρουσία τέτοιων «συνδικαλιστών», των συνδιαλεγόμενων με τα καθεστώτα και τις κυβερνήσεις, δημιούργησε στην κοινή λαϊκή συνείδηση τη συγκεκριμένη αντίληψη.
Ο Ε.Σ. Αθηνών της «σιδερένιας φτέρνας», βασιλικότερος του βασιλέως και πάντα μπροστινός, προβοκάρει και μεθοδεύει κοινωνική οξύτητα, επενδύοντας στην κατασταλτική επέμβαση του κράτους που ονειρεύονται τα μέλη του.
Μόνο που έτσι όπως το πάνε, όταν θα «γίνει της Αιγύπτου» δεν θα τη βγάλουν καθαρή.
Καλούμε την ΕΣΕΕ και την Ομοσπονδία Αττικής και Όμορων νήσων – που έχει την ατυχία για εμάς να έχει μέλος της τον συγκεκριμένο «σύλλογο» - να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις νεοφασιστικές του αντιλήψεις, γιατί, αλλιώς, θα δώσουν την κακή εντύπωση πως τις ενστερνίζονται.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Υ.Γ.: Οι καιροί είναι «πονηροί» κι η αγανάκτηση των συναδέλφων και των εργαζομένων, μεγάλη. Εκρήξεις δεν είναι βέβαιο πως θα ωφελήσουν το λαό.
Αλλά, καλού κακού, επειδή η μπόρα δεν θα πάρει μόνο όσους ευθύνονται, αλλά κι όσους στήριξαν τη φτώχεια μας, ας έχουμε υπόψη μας τη ρήση: «έχεις δικαίωμα να μη μιλήσεις, ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: