Αποτελέσματα θερινών εκπτώσεων 2011 για τις επιχειρήσεις της Ηγουμενίτσας

Συνεχίστηκε η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μόλις το 9% των καταστημάτων δήλωσαν πως οι πωλήσεις κινήθηκαν καλύτερα από πέρυσι, ενώ το 16% πως παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.
Από τις υπόλοιπες, το 8% κατέγραψε απώλειες έως 10%, ενώ οι μισές περίπου επιχειρήσεις (48%) είχαν πτώση του τζίρου από 10% ως 20%. Σημαντικό ποσοστό (19%) των ερωτηθέντων δήλωσε πως ο τζίρος μειώθηκε πάνω από 20% σε σχέση με τις θερινές εκπτώσεις του 2010.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, παρότι δεν είναι ενθαρρυντικά, είναι λίγο καλύτερα από το μέσο όρο μείωσης που δήλωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία πανελλαδικά έφτασε στο 25%.
Συγκεκριμένα, στα είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, το 8% δήλωσε άνοδο, το 18% κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, ενώ το 74% των επιχειρήσεων κατέγραψε μείωση.
Στα ηλεκτρικά, στα έπιπλα και στα είδη σπιτιού, το 6% είχε άνοδο, το 11% παρέμεινε αμετάβλητο και μείωση σημειώθηκε στο 83% των επιχειρήσεων.
Καλύτερη περίοδος των θερινών εκπτώσεων ήταν το διάστημα ως το δεκαπενταύγουστο.
Το 37% δήλωσε ως καλύτερη περίοδο το πρώτο δεκαπενθήμερο, ενώ το 39% το διάστημα από την 1η ως τη 15η Αυγούστου. Τέλος, το 24% των ερωτηθέντων απάντησε πως καλύτερο ήταν το τελευταίο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων (16-31 Αυγούστου).
Οι καταναλωτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα χρησιμοποίησαν μετρητά για τις αγορές τους (71%), ενώ στο 29% των επιχειρήσεων οι αγορές έγιναν με συνδυασμό μετρητών και πιστωτικών καρτών. Δεν παρατηρήθηκε αποκλειστική χρήση πιστωτικών καρτών στο δείγμα των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: