ΠΑΣΕΒΕ: Για το "κούρεμα" των αποθεματικών των ταμείων

Η συζήτηση που γίνεται από την τρόικα και τις κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής) της λυκοσυμμαχίας των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του χρέους κατά 50%-60%, σημαίνει πλήρη απαξίωση των αποθεματικών των ταμείων τα οποία έχουν στην κατοχή τους πολλά δισεκατομμύρια σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Η απαξίωση αυτή θα συντελεστεί ανεξάρτητα από το ύψος του κουρέματος, καθότι ένα άλλο μέρος των αποθεματικών είναι και σε μετοχές τραπεζών, όπου η αξία των μετοχών τους έχει καταβαραθρωθεί.
Ήδη τα ταμεία έχουν χάσει πολλά δισεκατομμύρια από τα προηγούμενα κουρέματα.
Είναι ψέμα αυτό που λέει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της - χρυσοπληρωμένοι δημοσιολόγοι - ότι το «κούρεμα» θα ελαφρύνει το λαό από ένα μεγάλο βάρος του χρέους.

Οι «τρίχες» του κουρέματος θα πέσουν σα χιονοστιβάδα στις πλάτες του λαού από τα ακόμα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που θα ακολουθήσουν.
Όλα γίνονται για τη σωτηρία των μονοπωλίων.
Η ΠΑΣΕΒΕ χρόνια τώρα προειδοποιούσαμε ότι το τζογάρισμα της περιουσίας των ασφαλισμένων στον «οίκο ενοχής» του χρηματιστηρίου σημαίνει την καταστροφή και καταλήστευση τους.
Οι συμβιβασμένοι όμως της ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ μας λοιδορούσαν και μας χλεύαζαν για «αρτηριοσκληρωτική» αντίληψη «αξιοποίησης» της περιουσίας των ταμείων.
Για την καταλήστευση των Ταμείων μας είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι.
Τώρα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος δικαιώθηκε.
Δηλώνουμε απερίφραστα προς την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των ταμείων και τους προειδοποιούμε κατηγορηματικά:
Να μην τολμήσουν να απλώσουν χέρι στην περιουσία των ταμείων γιατί είναι περιουσία των ασφαλισμένων και όποιος το τολμήσει, θα του «κουρέψουμε» το χέρι από τη ρίζα.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Επίσης καλούμε τα σωματεία, τις ενώσεις, συλλόγους και ομοσπονδίες να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης μιας τέτοιας επιβουλής.
Να συσπειρωθούν με την ΠΑΣΕΒΕ.
Έχουμε στο πλευρό μας τους συναδέλφους συνταξιούχους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. 

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: