Κάλεσμα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Θεσπρωτίας για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΕΒΕ νομού Θεσπρωτίας συνεδρίασε στις 11/10/201. Σε αυτήν πήραν μέρος εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών, Κομμωτών και Ηλεκροτολόγων.
Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε η κατάσταση που βιώνουμε οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ.
Η Φοροεπιδρομή και τα άδικα και εξοντωτικά φοροχαράτσια, η αναδουλειά και τα χρέη που μας πνίγουν, η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι περικοπές σε υγεία και παιδεία, μας έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την αγανάκτηση.
Είναι ανάγκη τώρα να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑ για τη ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφανίζει.
Η επίθεση δεν έχει τελειωμό, μετά τα νέα φοροχαράτσια, το «Τέλος Επιτηδεύματος», την «Εισφορά Αλληλεγγύης», την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, που αδυνατούμε να πληρώσουμε…
Τώρα, συνεχίζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το σχέδιο του προϋπολογισμού και:
· Καταργούν τις «φοροελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια, υγεία κλπ).
· Μειώνουν το αφορολόγητο στα 5.000€, ακόμα και ο συνταξιούχος των 400€ να πληρώνει φόρους.
· Επιβάλλουν Κεφαλικό Φόρο στα ακίνητα.
· Προωθούν την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων δείχνει ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι .η μείωση των μισθών των εργαζομένων. Αυτό μαζί με την ανεργία, την «εφεδρεία», το «ενιαίο μισθολόγιο» των Δ.Υ. κ.α. θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση της αγοραστικής ικανότητας των πελατών μας κατά συνέπεια και σε περισσότερα λουκέτα για τα μαγαζιά μας.
Ούτε ΕΝΑ ευρώ από αυτά που μαζεύονται με αυτόν τον τρόπο δεν πάει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αντίθετα πάνε για την σωτηρία των τραπεζών!!!
Δεν θυσιάζουμε τη δουλειά και τη ζωή μας για να σωθεί η ΕΕ και τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Η υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς μας είναι καθήκον για όλους μας.
Για αυτό αποφασίζουμε:
1. Την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη στις 19/10/2011.
2. Την οργάνωση συγκεντρώσεων μπροστά στις εφορίες την ημέρα της απεργίας στις 8:30 το πρωί με συμβολική κατάληψη για μία ώρα.
3. Να καλέσουμε τους Συλλόγους και τα Σωματεία της δύναμης μας να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και οργανώσουν την δουλειά με τον καλύτερο τρόπο για την επιτυχία της απεργίας.
4. Επειδή θεωρούμε ότι ο αντίκτυπος της απεργίας θα είναι μεγαλύτερος αν επεκταθεί σε όλους τους ΕΒΕ, το Δ.Σ. αποφάσισε να έλθει σε επαφή και με σωματεία που δεν είναι στην δύναμη της όπως των Ταξί, των καφετεριών, των αυτοκινητιστών κ.α.

                                                              ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 
ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: