Ματωμένη Κυριακή!!! Η επόμενη μέρα, μετά την παράδοση της χώρας!

Εκτός από τη βίαιη μείωση του εισοδήματος του ελληνικού λαού, που θα φέρει το νέο Μνημόνιο, υπάρχει μια καθοριστική, καταστροφική παράμετρος που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε καθεστώς διαρκούς πτώχευσης για δεκαετίες, μια παράμετρος την οποία, ούτε τα κόμματα της Αριστεράς και πολύ περισσότερο τα συνδικάτα, ανέδειξαν στον ελληνικό, εργαζόμενο λαό σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δημιουργηθεί ένα ικανό, λαϊκό μέτωπο, που, μπροστά στον υπαρκτό τρόμο του ξεπουλήματος, θα ρίξει την κυβέρνηση, θα διώξει την Τρόικα και θα δημιουργήσει τις αναγκαίες, ανατρεπτικές οικονομικές αλλαγές στην χώρα.
Η Ελλάδα έχει, ήδη, πτωχεύσει κι αυτό το γνωρίζουν η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., οι τραπεζίτες.
Το δίκαιο που θα διέπει τα ομόλογα του PSI+, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα είναι το σημαντικότερο ζήτημα που έχουν θέσει οι δανειστές, εν' όψει της νέας δανειακής σύμβασης.
Ήδη, τα 110 δις € που συμφωνήθηκαν να δοθούν ως δάνειο στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2010 είναι "αποπληρωτέα σε €".
Η νέα δανειακή σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο, επίσης, αλλά αφορά σε μελλοντικά και παλιότερα, μέσω αντικατάστασης ομολόγων, δάνεια.
Η Ελλάδα καλείται να παραδώσει τα όπλα της, που είναι το Ελληνικό Δίκαιο που διέπει την έκδοση και διαχείριση των Ελληνικών Ομολόγων και η Στάση Πληρωμών.
Έτσι, σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το χρέος της στους δανειστές, σε ευρώ παρά το γεγονός, ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης επιστροφής της σε εθνικό νόμισμα, η χώρα θα είχε επιστρέψει σε ένα σημαντικά υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Με τον τρόπο αυτό, το χρέος της Ελλάδας θα πολλαπλασιαστεί και καθώς η χώρα θα αδυνατεί να το αποπληρώσει, οι δανειστές θα αποκτήσουν δικαίωμα κατάσχεσης επί της ελληνικής περιουσίας, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο.
Από την άλλη, ακόμη και εάν ένα κράτος κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές του (αυτό εννοεί ο όρος «χρεωκοπία» κράτους), το κράτος εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή του χρήματα από φόρους για πληρωμές των βασικών του λειτουργιών. «Στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» κράτους δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά ότι το κράτος παύει να εξυπηρετεί τα δάνειά του.
Η αναγκαστική εκτέλεση των πιστωτών μας - μέσω του αγγλικού δικαίου, πλέον - θα μπορούσε να αφορά κινητά του Ελληνικού Δημοσίου, ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου (ιδίως τα ανήκοντα στην λεγόμενη ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου) καθώς και χρηματικές απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Συνεπώς οι πιστωτές μας, θα αποκτούσαν εκτελεστό τίτλο με τον οποίο θα μπορούσαν να επιδιώξουν την απευθείας εξόφληση του χρέους, επιβάλλοντας κατάσχεση χρηματικής απαιτήσεως στα χέρια καθενός από εμάς, δηλαδή στα χέρια κάθε Έλληνα πολίτη.
Αυτή η "κατάσχεση" θα αποστράγγιζε το κράτος από κάθε έσοδο, καθιστώντας το τελευταίο, πραγματικό όμηρο των δανειστών του.
Μπορεί να ωρύονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου, ότι δεν κινδυνεύει ο ορυκτός πλούτος της χώρας και οι υποδομές της, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση πλήρους ανέχειας κι ενώ οι δανειστές γνωρίζουν πως είναι αδύνατο να πληρωθούν σε χρήμα, είναι τουλάχιστον παράξενο να ποντάρουν μόνο στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου.

Αντίθετα, αν το δίκαιο των ομολόγων παραμείνει το Ελληνικό, ως έχει δηλαδή σήμερα, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας απ’ το ευρώ θα της επιτρέψει να προχωρήσει μονομερώς σε αναδιάρθρωση του χρέους της με νόμιμο τρόπο ή να το αποπληρώσει σε νέο εθνικό νόμισμα νομίμως, ενώ δεν θα κινδυνεύει από επίσπευση κατά της περιουσίας της.
Επιμελώς αποκρύπτεται στην Ελλάδα από όλους ότι το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας το δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του. Η δυνατότητα να επικαλεσθεί η Ελλάδα "Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης" σε περίπτωση χρηματοδοτικού αδιεξόδου είναι το βασικό της όπλο, που κινδυνεύει με το αγγλικό δίκαιο. Το ελληνικό δίκαιο προβλέπει ότι οι όροι των ομολόγων (επιτόκιο, χρόνος αποπληρωμής κλπ.) ρυθμίζονται με απλές υπουργικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι, όταν η Ελλάδα επικαλεσθεί  "Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης", μπορεί την άλλη στιγμή με μια απλή υπουργική απόφαση να σταματήσει την τοκογονία των ομολόγων (0% επιτόκιο) και να αναστείλει την πληρωμή τους για όσο διαρκεί η  "Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης".

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην αντιταχθεί στους δανειστές και να πραγματοποιήσει όσα της υπαγόρευσαν.
Μετά την επικύρωση στην ελληνική Βουλή του νέου Μνημονίου, η χώρα θα μπει σε ένα καταστροφικό μονόδρομο χωρίς επιστροφή. Αύριο, τίποτα δεν θα είναι ίδιο.
Για να ανατραπούν αυτές οι συμφωνίες πλέον, που μας δένουν χειροπόδαρα έναντι των δανειστών, θα είναι απαραίτητο να υπάρξει επαναστατική λαϊκή κυβέρνηση που μονομερώς και με τη δύναμη των πολιτών θα επιβάλει τους νέους όρους απέναντι στο χρέος και θα εμποδίσει, με όποιο τίμημα, την επέμβαση των ξένων στα εσωτερικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: