Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών

Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει την ανασφάλιστη δουλειά στα πλοία και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Είναι αγώνας για ακτοπλοΐα που θα διασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους ναυτεργάτες. Είναι αγώνας για φτηνή και με ασφάλεια θαλάσσια μεταφορά.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των στηριγμάτων της, της ΕΕ, δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές που ακόμα χρωστάνε μέχρι και το δώρο Χριστουγέννων στους ναυτεργάτες.
Αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων και των ναυτεργατών που τους οδηγεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των γιορτών. Γνωριζόμαστε πλέον όλοι.
Σε όλους τους αγώνες προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να στρέψουν ενάντια σε όσους αγωνίζονται τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.
Αυτό έκαναν προηγούμενα με τους αγρότες, με τους φορτηγατζήδες, με τους ταξιτζήδες, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, με τους νοσηλευτές κλπ.
Τα βέλη μας, και την αγανάκτηση μας, πρέπει να τα στρέψουμε στη σωστή κατεύθυνση. Να σημαδέψουμε την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο ναυτεργάτης δεν είναι αντίπαλος.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι ενιαία πρέπει και μπορεί να απαντήσουμε στο μαύρο μπλοκ, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Θέλουν τους εργάτες στεριάς και θάλασσας φτηνούς και ανασφάλιστους.
Θέλουν μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες χρεοκοπημένους.
Ακόμα και με τα δικά τους στοιχεία, οι κρατήσεις πριν την απεργία είχαν πέσει στο μισό.
Η λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων , η ανεργία και φτώχεια, τα πανάκριβα εισιτήρια, οδηγούν και τα νησιά στο μαρασμό και τη χρεωκοπία.
Η ασταμάτητη επίθεση που εδώ και μέρες εξαπολύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, των ΜΜΕ, των εφοπλιστών, επιδιώκει να αποτρέψει και να βάλει εμπόδια στην πάλη όλου του λαού, ενάντια στην άρση του καμποτάζ και συνολικά την πολιτική που θέλει τις θάλασσες χώρο δράσης των μονοπωλίων.
Γι´ αυτό θέλουν να χτυπήσουν με απεργοσπαστικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς την απεργία.
Γι’ αυτό θυμούνται ξαφνικά τους νησιώτες που οι ίδιοι έχουν απομονώσει.
Γι’ αυτό επικαλούνται τους μικροπαραγωγούς που οι ίδιοι έχουν καταδικάσει στην ανέχεια,.
Γι’ αυτό θυμούνται τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και έμπορους που μας έχουν ρημάξει με τη φορολογία .
Καταγγέλλουμε τους εφοπλιστές τους μεγαλοξενοδόχους τους μεγαλέμπορους τους μεγαλοπαραγωγούς και όλα τα τσιράκια τους, που από το πρωί ως το βράδυ διαμορφώνουν πολεμικό κλίμα ενάντια στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων και από την άλλη οι υποκριτές κάνουν πως στεναχωριούνται για την κόλαση που δημιουργούν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα
Αποκρούουμε και καταδικάζουμε τις απειλές της υπουργού Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου, που μετά τις φωτοτυπίες, τώρα ανάλαβε « να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες » μόνο για τους εφοπλιστές νοιάζεται. Της απαντάμε ότι :
Ο κοινωνικός αυτοματισμός δε θα περάσει. 
Είμαστε με τους ναυτεργάτες και τους αγώνες τους. 

Η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: