Επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΕΣΕΕ, Γ. Ρώρου προς τον Β. Κορκίδη

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Στο Δ.Σ. την 14 /5/12 άσκησα κριτική για τις δηλώσεις σας σε σχέση με το Ζάππειο ΙΙΙ (κατάθεση προτάσεων από την Ν.Δ.)ζητώντας ίσες αποστάσεις σαν Πρόεδρος της ΕΣΕΕ απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
Συχνές δηλώσεις σας και ιδιαίτερα στα ξένα Μ.Μ.Ε. την 11/6/2012 «κατάργηση του μνημονίου είναι για τους αφελείς και τους απατεώνες αλλά όχι για τους Έλληνες πολίτες και τους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους», αλλά και το όλο κείμενο των δηλώσεών σας φλερτάρει με την Νέα Δημοκρατία.
Πιστεύω κ. Πρόεδρε συμφωνείτε ότι η πολιτική της Ν.Δ. με τον κο Παπαθανασίου ως Υπουργό έβαλε λουκέτα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον νόμο 3377/2005 που έδωσε άδεια στα πολυκαταστήματα εγκατάστασης στα κέντρα των πόλεων, απελευθέρωσε το ωράριο, τις προωθητικές ενέργειες, τις Λαϊκές Αγορές κ.ά.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που επανειλημμένως επιχειρήθηκε αποτελεί διακαή πόθο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια μας απειλούν με το ψευτοδίλημμα Μνημόνιο ή δραχμή και συνέπεια αυτής της καταστροφικής πολιτικής φθάσαμε ως εδώ.
Αναιρείται η επιχειρηματολογία που είχε κτισθεί από την ΕΣΕΕ κατά του μνημονίου και των καταστρεπτικών συνεπειών του με την ύφεση τα λουκέτα και την ανεργία σε χιλιάδες επιχειρήσεις.
Είναι γνωστή η πολιτική σας τοποθέτηση και ότι ορισθήκατε εσείς και ο κος Καρέλας Παν. στην Οικονομική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (παραιτηθήκατε) σεβαστή η πολιτική προτίμηση τουκαθ΄ενός από εμάς αλλά πάνω απ΄ τα κόμματα προέχει η αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΕΣΕΕ.
 Με τις θέσεις σας τορπιλίζετε την πρόταση που εσείς κάνατε στη Γεν. Συνέλευση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΣΕΕ.
Καλώ την «σιωπηρή πλειοψηφία» που έχει η παράταξή σας στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ να πάρει θέση γιατί η «σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός»

                                                                                    Γεώργιος Ρώρος
                                                                                 Πρόεδρος Ε.&Ε.Σ.Π.
                                                                                   Μέλος Δ.Σ. ΕΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: