Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων για την απεργία

Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους α/α και μικροεπαγγελματίες που συμμετείχαν χτες στη Γενική απεργία με καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης στην εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης.
Είναι όμως ώρα οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες όχι μόνο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αλλά και τις τοπικές.
Τόσο η ηγεσία της ΟΕΒΕ όσο και του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων υπονόμευσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή την πραγματοποίηση και την οργάνωση της απεργίας.
Παρά το γεγονός ότι στα κανάλια χύνουν δάκρυα και συμπονούν τους συναδέλφους στην πραγματικότητα στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Έχουν επιλέξει να σταθούν στο πλευρό των μεγαλεμπόρων και των πολυκαταστημάτων, είναι υποστηρικτές της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που στόχο έχει να μεγαλώσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων οδηγώντας την πλειοψηφία των συναδέλφων στη χρεοκοπία, στην ανεργία.

Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες αυτές ηγεσίες που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ και καλούμε τους συναδέλφους να τους γυρίσουν την πλάτη.

Να εμπιστευτούν τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και μαζί να αγωνιστούμε για συλλόγους και ομοσπονδίες που θα μαζικοποιούν τους συναδέλφους και θα είναι ικανά να οργανώσουν και να φρενάρουν τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων. Που θα παλεύουν για μια ανάπτυξη που στο κέντρο της δε θα έχει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά τις ανάγκες των α/α και των εργαζομένων.

Η χτεσινή απεργία ήταν μόνο η αρχή.

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα.

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.

Τοπική Γραμματεία Γιαννίνων
της ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: