Επιστολή της ΟΕΣΒΔΕΝ στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για να κηρύξει πανελλαδική απεργία

Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, η ΓΣΕΕ κι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν Γενική Απεργία για τις 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΒΔΕΝ αποφάσισε να συμμετέχουν οι εμπορικοί σύλλογοι της ΒΔ Ελλάδας.
Αυτή η Γενική Απεργία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους ή τους εμπόρους, αλλά ολόκληρη την πτωχευμένη ελληνική κοινωνία και όσους βιώνουν τις συνέπειες της αδίστακτης οικονομικής πολιτικής και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.
Η νέα συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, που εκλέχθηκε με σύνθημα την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου – στόχος, ούτως ή άλλως ανεπαρκής – αποδεικνύεται πολύ γρήγορα ότι ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων, από το 2009. Άρα, δεν χρειάζεται να της δοθεί άλλος χρόνος ανοχής.
Η κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον υφεσιακά μέτρα και η πολιτική αυτή δεν αποτελεί διέξοδο, παρά μόνο για τις εγχώριες τράπεζες και τους ξένους πιστωτές.
Η πραγματικότητα είναι πως όχι μόνο δεν γίνεται τίποτα από όσα οι μικροί έμποροι χρειάζονται για να επιβιώσουν – φορολογία, χρέη, ασφάλιση – αλλά η κατάσταση θα είναι σε λίγο μη αναστρέψιμη.
Η ΕΣΕΕ, αν και καταγράφει με σαφήνεια τα δραματικά αδιέξοδα, συνδικαλιστικά δεν προβάλει ούτε με τα λόγια ούτε με τα έργα στάση διεκδίκησης και σύγκρουσης.
Με τη στάση αυτή, είναι βέβαιο πως δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων θα μείνουν άνεργοι κι οι υπόλοιποι «πνιγμένοι» στα χρέη.
Όποιος αντιτάσσεται σε αυτή την πολιτική, οφείλει να συμμετέχει στη Γενική Απεργία. Και μάλιστα, αυτή η απεργία πρέπει να είναι η αρχή μιας οργανωμένης αντεπίθεσης για την ανατροπή του οικονομικού μοντέλου της χώρας.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για διαπιστώσεις και προτάσεις.
Όποιοι, αυτή τη στιγμή, επιλέξουν να κρατήσουν την κοινωνία σε κώμα και να απαξιώσουν τη συλλογικότητα – μόνη ελπίδα για τους συναδέλφους – δεν πρέπει να παραπονεθούν στο μέλλον αν κατηγορηθούν σαν συνένοχοι της καταστροφής μας.

Σας καλούμε να κηρύξετε πανελλαδική απεργία εμπόρων, με ένταση, με δυναμική, με σαφήνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: