Ε.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Δελτίο τύπου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η συνεπής πολιτική της Κυβέρνησης στη λήψη μέτρων για τον αφανισμό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων ολοκληρώνεται με δύο σοβαρά για το μέλλον μας νομοθετήματα, το φορολογικό και το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.
Οι θέσεις και οι αποφάσεις μας για κοινή γραμμή πάλης απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία βάζει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης την πάγια επιδίωξη των πολυκαταστημάτων για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, είναι γνωστές και κατατεθειμένες και δημόσια και στις συνελεύσεις μας και είναι απέναντι σε αυτές τις προθέσεις.
Το μεγάλο ζήτημα των ημερών είναι πλέον ένα και μοναδικό!
Πώς υπηρετούμε τις θέσεις μας απέναντι στα εξυφαινόμενα από την Κυβέρνηση;
Πείθουμε κανέναν μόνο με δηλώσεις ή μήπως δίνουμε την εικόνα  του μαντρωμένου σκύλου που γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει;
Συνάδελφοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε όλοι μαζί για να σώσουμε την επόμενη μέρα για το Ελληνικό εμπόριο.
Πριν απ’ όλους πρέπει να υπηρετήσει τη θέση της η Συνομοσπονδία, όπως την κατέθεσε με δημόσια δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης:
«Η πάγια θέση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είναι καθαρή και σαφής. Το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς δεν αλλάζει με ανακοινώσεις - γονατογραφήματα, που εξυπηρετούν μόνο τους λίγους. Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες εργοδοτών και εργαζομένων, που συνιστούν το σύνολο των καταναλωτών με την προσθήκη βεβαίως των 1,5 εκ. ανέργων. Το παράδοξο είναι ότι ενώ συμφωνεί μαζί μας και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που δεν επέτρεψε πέρυσι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, κάποιοι εκμεταλλεύονται τις έκτακτες συνθήκες και με κάθε ευκαιρία επιμένουν σε μια περίεργη υπόθεση
Τώρα είναι η ώρα των πράξεων αφού οι δηλώσεις και οι θέσεις πρέπει να υπηρετηθούν με πράξεις για τη νεοεκλεγείσα με ευρύτατη αποδοχή νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ.
Τώρα πρέπει να παλέψουμε για την κοινή δράση των συλλόγων και των ομοσπονδιών των ΕΒΕ έτσι ώστε να γίνει υπόθεση όλων η οργάνωση του αγώνα μας και σε συμμαχία με τους εργαζομένους μας. Μόνο με κοινό αγώνα απέναντι στην επίθεση των πολυεθνικών-πολυκαταστημάτων και της κυβέρνησης μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.
Ζητάμε από τη διοίκηση του τριτοβάθμιου οργάνου μας να μας ενημερώσει άμεσα και όχι όταν το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, για τον τρόπο και τις πράξεις με τις οποίες προτίθεται να δράσει προκειμένου να ανατρέψει την πολιτική της Κυβέρνησης που είναι απέναντι στις θέσεις όλων των εμπόρων και των εργαζομένων τους.
Γιατί εδώ που φτάσαμε, από το οριστικό λουκέτο, αν πιστεύουμε αυτά που λέμε, ίσως είναι προτιμότερη και μία απεργία διαρκείας, στην περίπτωση που δεν μπορούμε να πείσουμε με ηπιότερους τρόπους…

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: