ΕΣ Ιωαννίνων: "Ας βγάλουν τις παρωπίδες οι πλειοψηφίες των εμπορικών συλλόγων της ΒΔ Ελλάδας"

Εντύπωση μας προκαλεί η επίθεση που δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων από τον αντίστοιχο Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας επειδή μετά την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 30-12-12 έπραξε το αυτονόητο.
Αφού αφουγκράστηκε την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του, αποφάσισε σε έκτακτο ΔΣ να προτείνει το άνοιγμα της αγοράς, διευκρινίζοντας βέβαια ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο την συγκεκριμένη Κυριακή και καμία άλλη.
Προφανώς το ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας δεν ρώτησε τους συναδέλφους που εκπροσωπεί, με αποτέλεσμα να ανοίξει η αγορά παρά την αντίθετη απόφαση του συλλόγου. Ενδεικτικό αυτού είναι και η παραίτηση μέλους του ΔΣ γιατί διαφώνησε με την απόφαση.
Τώρα προσπαθεί να δικαιολογηθεί, γιατί απαξίωσε τον Σύλλογο που διοικεί, αφού οι συνάδελφοι έμποροι της Ηγουμενίτσας αγνόησαν την προφανώς λαθεμένη απόφασή του.
Στην προσπάθειά του αυτή αναζητά εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν,
Αλήθεια στις άλλες πόλεις της περιοχής ευθύνης της Ομοσπονδίας ΒΔ Ελλάδας, γιατί οι συνάδελφοι έμποροι δεν υπάκουσαν στο κάλεσμα των κατά τόπους συλλόγων να κλείσουν τα καταστήματά τους;
Τα καταστήματα στην Άρτα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, το Αγρίνιο γιατί δεν ήτανε κλειστά;
Μήπως τους επηρέασε και αυτούς ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων;
Μεγάλη τιμή μας κάνουν, αν πιστεύουν ότι ο σύλλογός μας έχει τόσο μεγάλη επιρροή.

Η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας όπως και οι πλειοψηφίες των συλλόγων, που (αντίθετα με την θέληση των μελών τους) αποφάσισαν να μείνουν κλειστά τα καταστήματα στις πόλεις τους, ας βγάλουν τις παρωπίδες και ας προσαρμοσθούν στη σημερινή πραγματικότητα. Θα πρέπει επιτέλους να μάθουν, ότι οι συνάδελφοι δεν είναι φερέφωνα κανενός, ούτε υπακούν σε αποφάσεις που δεν τους εκφράζουν, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το συμφέρον τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε μια περίοδο που οι συνάδελφοι κλείνουν κατά δεκάδες τα μικρομάγαζά τους η πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας καλεί μετά από μήνες απραξίας την διοίκηση του συλλόγου για να διευθετήσει τα ...τραπεζοκαθίσματα των πεζοδρομημένων δρόμων ουσιαστικά για να διευκολύνει τη ροή των πελατών στα επώνυμα καταστήματα ρούχων στα γκέτο που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε κέντρο πόλης η χωριού ....