Θέλει η π... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!

Εκτός τόπου και χρόνου – για τους μικρομεσαίους εμπόρους – η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ για τη συνεχιζόμενη επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Προσπάθησε το κομματικό της προεδρείο να κρατήσει τα προσχήματα, όταν σύρθηκε σε αναγκαστική απεργία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά γρήγορα ξαναγύρισε στις γνωστές του συνήθειες, να προσυπογράφει – ως κοινωνικός συνέταιρος – την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.
Τι βρήκε να σχολιάσει για την αντιασφαλιστική λαίλαπα που ανακοίνωσε ο Λοβέρδος;
Ότι «είναι ηπιότερο σε σχέση με όσα προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.» κι ότι «εξακολουθεί να εμπεριέχει αδιευκρίνιστα σημεία και θέματα προς περαιτέρω συζήτηση».
«Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη «κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος, της εγγύησης αξιοπρεπούς διαβίωσης και διατήρησης του βιοτικού επιπέδου μετά την συνταξιοδότηση, θα το στηρίξουμε».
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να σχολιάσει κανείς τις θέσεις ενός συνδικαλιστικού οργάνου, τα μέλη της διοίκησης του οποίου, γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά τις θέσεις των βιομηχάνων από ό,τι των εμπόρων που, ομαδικά πλέον, βάζουν λουκέτο.
Τουλάχιστον, αυτή η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού θα συμπαρασύρει σε σαρωτικές αλλαγές τις Συνομοσπονδίες των εμπόρων και των εργαζομένων, που θα έχουν την ίδια τύχη με τους πολιτικούς που χάρισαν τα χρήματα του λαού στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές και στις τράπεζες.
Το σύνθημα για την ανατροπή των συμβιβασμένων έχει δοθεί!
Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: