Ομιλία του προέδρου της ΟΕΣΒΔΕΝ, Γ. Τζωρτζόπουλου στους αντιπροσώπους της ΕΣΕΕ

Θα σας θυμίσω: σας ενοχλούσε η ξύλινη γλώσσα μου!!!

Δεν σας καλώ, σας προκαλώ να μου πείτε, έστω και ένα από όσα προβλέπαμε, που να μην επαληθεύτηκε.
Σας προκαλώ να μου πείτε τι έγιναν οι ναυαρχίδες της πρακτικής πολιτικής σας και της ιδεολογικής σας θεώρησης.
«Ανταγωνιστικότις, επιχειρείν, προσαρμοστικότις, σύγκληση με τους ευρωζονικούς δείκτες, εξωστρέφεια, άρση αγκυλώσεων...»
Σας λέγαμε ότι όποιος ακολουθεί κοράκια καταλήγει σε ψοφίμια. Το βιολί σας εσείς, "κοινωνικός διάλογος, διαβούλευση, συναίνεση".
Η ανταγωνιστικότητά τους και η συναίνεσή σας, μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο και θα μας πάνε ακόμη παρακάτω.

Τα τελευταία 14 χρόνια, το ΑΕΠ διπλασιάστηκε. Τα ίδια χρόνια, το έλλειμμα εκτινάχθηκε σε ύψη ρεκόρ.
Ποιοι έφαγαν αυτά τα δις; οι συνταξιούχοι; οι δημόσιοι υπάλληλοι; οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων;
Σας λέγαμε για τον αδηφάγο και ανθρωποφάγο καπιταλισμό και εσείς - πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα – σχολιάζατε το αλφαβητάρι του κομμουνισμού.
Τώρα έχει αποδειχθεί ποιοι τα έφαγαν. Οι αναπτυξιακές τράπεζες, οι αναπτυξιακοί εφοπλιστές, οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες του Χρηματιστηρίου.
Όλοι όσοι δεν πρόσφεραν καμία ανάπτυξη, μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, φόρτωσαν τα χρέη τους στο δημόσιο, φοροαπαλλάχθηκαν.....
Έχετε βαλθεί να αντισταθμίσετε την παραγωγική ύφεση της χώρας με τη πλημμυρίδα των Δελτίων Τύπου – Δηλώσεων, εκτιμήσεων, ανακοινώσεων κ.λ.π. και τα οποία βέβαια έχουν, όλα μα όλα, σαν επίλογο, πρόταση και προτροπή πάντα το ίδιο μοτίβο: «ας πηδάμε και ας γελάμε για να λέν' πως δεν πεινάμε».
Η ΕΣΕΕ από την έναρξη της συγκρότησής της μέχρι σήμερα με προπομπούς ή Προέδρους τους Μπήτρο, Καψάλη, Φώλια, Αρμενάκη (συνειδητά σταματώ εδώ και δεν αναφέρω τον Κορκίδη) έπαιξε το ρόλο Κυβερνητικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.
Ήρθε να υπηρετήσει τις κυβερνητικές επιλογές και τις επιδιώξεις της οροφής της αστικής τάξης με συνδικαλιστική υπόσταση όταν το άτυπο και κληρονομικού δικαίου αμετάβλητο ΣΣΕ κρατούσε σε λήθαργο τους εμπόρους της Χώρας.
Κάποιοι ζουν σήμερα και λέγονται γερουσιαστές και κάνουν εκδηλώσεις και καλύπτει έξοδά τους η ΕΣΕΕ.
Και πέρα απ’ όλα τα άλλα δεινά που έχουν φορτώσει στο χώρο μας είναι και η ανισότητα των συντάξεων μεταξύ ΤΑΕ – ΤΕΒΕ. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να μας αφορά, ή κάνω λάθος;

Συναντιπρόσωποι
Θα σας υποτιμούσα νομίζω αν επιχειρηματολογούσα για τον κοινωνικό και οικονομικό παγετώνα, που έρχεται παρά το γεγονός ότι πιστεύω ότι πολλοί από εδώ μέσα δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί το τι έρχεται. Επιλέγω όμως να σας προκαλέσω ζητώντας σας να μου απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα.
Στα χρόνια ζωής και δράσης της ΕΣΕΕ, που υποτίθεται λόγω της σύνθεσης των μελών της εκπροσωπεί μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, ποιος κέρδισε; Ποιος έχασε; Ποιος πλούτισε; Ποιος φτώχυνε; Ποιος εξασφάλισε γενεές; Ποιος ψάχνεται για εκποίηση λόγω πτώχευσης; Ποιος ανάσανε μωρέ; Και ποιος έπαθε ανακοπή;
Νισάφι πια.
Ποια, ποιων, πως, πόσο και με ποιον τρόπο συμφέροντα υπηρετούμε;
Μα το δικό μου και δικό σας Θεό, σας λέω ότι αντίστοιχα βλέπω τόσο συνδικαλιστικά την ΕΣΕΕ όσο και σε επίπεδο πατρίδας την Κυβέρνηση.
Θεωρούν ότι «μας χειρίζονται». Μας έχουν δεδομένους. Μας θεωρούν αναλώσιμους, φθηνούς και εύκολα προσκυνημένους. Δεν ξέρω αν έχουν άδικο.

Άκου Τζίκα (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ):
Ούρλιαξες για το αφορολόγητο επί Καραμανλή και ΝΔ αλλά κάνεις το παπί σήμερα επί Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Γι΄ αυτό δικαιούμαι να σου πω: «Αλλιώς μου τα ΄λεγες παπά πριν χειροτονηθείς».

Και άκου Ρώρο (πρόσκειται στον ΣΥΝ):
Που δίνεις μάχη για νέα δάνεια και νέα ΤΕΜΠΜΕ, εγώ που είμαι του σχολαρχείου και όχι golden της οικονομίας, ξέρω ότι δάνειο σε μαγαζάτορα, χωρίς πελάτη και αγοραστή, σημαίνει πάρτου το σπίτι, το χωράφι, το κλειδί, μετά τη γυναίκα και το παιδί, αν είναι κορίτσι και αυτή, γι’ αυτό και θα σου πω «όταν βρακί δεν έχει ο κώλος μη ζητάς γαρύφαλλο στο αυτί».

Θα κλείσω λέγοντας ότι μας εγκαθιστούν την κόλαση και ίσως το πετύχουν αν τους το επιτρέψουμε.
Δεν ξέρω εσείς, ξέρω όμως εμείς.
Στην Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων λέμε ΟΧΙ.
Εμείς λέμε: «όλοι τώρα στο δρόμο για να πάρουν δρόμο». Στο δρόμο δίχως αυταπάτες.
Τα μέτρα ανατρέπονται, ανατρέποντας αυτούς που τα δέχονται.
Η κυβέρνηση, εντολοδόχος και εκτελεστής, προσκύνησε, υπέγραψε και πατριωτικά μας καλεί σε εθνική μειοδοσία.
Η ΕΣΕΕ, κοινωνικός εταίρος, προνομιούχος συνομιλητής και παντός καιρού διαβουλευόμενη μας καλεί σε πατριωτική θυσία.
Ε! λοιπόν! Όχι και πάλι όχι.
Δεν είμαι με ΔΝΤ, δεν είμαι με τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τον ΣΕΒ, το ΣΕΛΠΕ.
Είμαι με το άνεργο παιδί του γείτονά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: