Β. Κορκίδης: «έμποροι, δανειστείτε», πριν βάλετε λουκέτο!

Ξεκαθάρισε τα πράγματα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σχετικά με το ρόλο του τριτοβάθμιου οργάνου.
Επιβεβαίωσε την απροθυμία και την ανικανότητα την νυν διοίκησης – προφανώς ως εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει απέναντι στα κόμματα εξουσίας – να αντιπαρατεθεί στη γενικευμένη οικονομική επίθεση εναντίον των μικρών επιχειρήσεων.
Επιβεβαίωσε το ρόλο της ΕΣΕΕ ως ανάχωμα των δίκαιων διεκδικήσεων των εμπόρων, στα θέματα των οφειλών, της κατάρρευσης της δημόσιας ασφάλισης και της κάθετης μείωσης του τζίρου.
Ενδιαφέρον, είχε το γεγονός ότι «μας συμπόνεσε», παραδεχόμενος τη δεινή οικονομική μας θέση, αλλά προδιέγραψε με σαφήνεια πως οι επόμενες κινήσεις της ΕΣΕΕ δεν περιλαμβάνουν διεκδικήσεις για τη βελτίωση της θέσης μας.
Ο Β. Κορκίδης, αυτοί που του έδωσαν το χρίσμα κι αυτοί που τον στήριξαν – Νέα Δημοκρατία, εμπορικοί σύλλογοι Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης – οραματίζονται έναν «ανάπηρο» συνδικαλισμό, που θα μετατραπεί σε Ινστιτούτο Ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών και Γραφείο Τύπου των τραπεζών.
Δεν μας προκαλεί θυμό ή αγανάκτηση, η αναγγελία της μελλοντικής του στάσης, όσο οίκτο η κατάντια των κομματικών αντιπροσώπων. Και πάλι, όχι των συνειδητών «κυβερνητικών» συνδικαλιστών, όσο των εξαπατημένων που τον ψηφίζουν κι έπειτα επιστρέφουν στη Λάρισα, στο Ρέθυμνο, στην Πάτρα, στην Κοζάνη και αλλού για να αντιμετωπίσουν το φάσμα της φτώχειας, που η ψήφος τους, καταδικάζει τους συναδέλφους τους.
Ποιοι είναι οι στόχοι που έθεσε ο Β. Κορκίδης για το επόμενο διάστημα;
1. Δανεισμός των επιχειρήσεων από τις τράπεζες
2. Δανεισμός, με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, για την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο και τους προμηθευτές των επιχειρήσεων
3. Χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ
4. Απορρόφηση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κάλεσε τους μικρούς, αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να δανειστούν, μέσα σε περιβάλλον μείωσης μισθών των καταναλωτών και απολύσεων, δίνοντας το σύνθημα για την ισχυροποίηση των τραπεζών που θα προέλθει από τα ληστρικά επιτόκια και τελικά την κατάσχεση της περιουσίας των επιχειρήσεων που θα πτωχεύσουν.
Αυτόν τον συνδικαλισμό υπερψηφίζουν οι κομματικοί αντιπρόσωποι, αυτό το μέλλον προδιαγράφουν για τους απαθείς συναδέλφους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: