Υποταγμένοι, φοβισμένοι και προβοκάτορες

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων
Στην πρόσφατη (16-5-2010) Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ, σε ένα ακόμη θέμα καταδείχτηκε ότι τα νεοφιλελεύθερα ηγετικά στελέχη της, οι υπερασπιστές της συνταγματικής δημοκρατίας, δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από σωματοφύλακες των κυβερνητικών απόψεων και πρακτικών.
Στα πλαίσια των εργασιών της Συνέλευσης, σύνεδροι της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων", ασκώντας βασικό και θεμελιώδες δικαίωμά τους, έθεσαν θέμα αποδοκιμασίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (για τη στάση του στις 5-5-2010) και ζήτησαν να τοποθετηθεί η Συνέλευση σχετικά.
Θυμίζουμε ότι, ο Ε.Σ. Αθήνας, που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των συντηρητικών και αντιδραστικών "συνδικαλιστών" της χώρας, την παραμονή της Πανελλήνιας απεργίας της 5ης Μαΐου με ανακοίνωσή του και μπροστινό το γνωστό, τηλεοπτικό πράσινο "μαϊντανό" κ. Γιαννέτο, ανακοίνωσε άνοιγμα των καταστημάτων, κινούμενος όχι μόνο σε επίπεδο πόλης απεργοσπαστικά, αλλά αξιοποιώντας τα Μ.Μ.Ε. προκάλεσε σύγχυση πανελλαδικά.
Ο Πρόεδρος της Γ.Σ., μέλος του Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, του δεύτερου τη τάξει αντιδραστικού συλλόγου, αρνήθηκε να επιτρέψει στη Συνέλευση να εκφραστεί, με την ανοχή του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και των άλλων "Συνδικαλιστών" που συναποτελούν το προεδρείο της ΕΣΕΕ.
Αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν και να επιτρέψουν στο ανώτατο όργανο να ασκήσει το ρόλο που θεσμικά και καταστατικά έχει.
Το έκαναν γιατί διέβλεπαν ότι το κλίμα ήταν βαρύ για την ομάδα που διοικεί τον φιλοκυβερνητικό απεργοσπάστη σύλλογο της Αθήνας.
Το έκαναν, γιατί τρέμουν τις συλλογικές νόμιμες διαδικασίες και δεν διστάζουν να επιλέγουν τις προβοκάτσιες για να εμποδίσουν την έκφρασή τους.
Αλήθεια; Τι είναι; αν δεν είναι προβοκάτσια το κάλεσμα, πρόταση επίσημα του κ. Χαραλαμπίδη (προέδρου της Γ.Σ.) προς τους αντιπροσώπους, αντί να ζητούν ψηφοφορία για το θέμα, να πηγαίνουν ένας, ένας και να φτύνουν κατάμουτρα, τον Πρόεδρο του Ε.Σ. Αθήνας.
Αλήθεια; Πόσο απέχει; από τον εκφασισμό της συνδικαλιστικής δράσης, μια τέτοια αντίληψη και προτροπή;
Δεν είχαν το κουράγιο να επιτρέψουν την ψηφοφορία για μια αποδοκιμασία που μόνη της συνέπεια ήταν απλά η ηθική της διάσταση, είναι σαφές ότι τρέμουν μελλοντικές γενικότερες αντιδράσεις, δεν θα τις αποφύγουν όμως.
Είναι ανασφαλείς και φοβισμένοι γι' αυτό και ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Αθήνας απολογούμενος επίσης προβοκατόρικα μίλησε για κάποιους που δεν έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα.
Ο κ. Χαραλαμπίδης (Πρόεδρος της Συνέλευσης) έχει "λαμπρό" παρελθόν στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις! Παλιότερα παραποίησε απόφασης άλλης Γ.Σ. (επίσης ήταν και τότε Πρόεδρος) που καταδίκαζε την απελευθέρωση του ωραρίου και τότε όμως - όπως και τώρα - δεν έκανε του κεφαλιού του, ήταν και παραμένει ο εκλεκτός των προέδρων της ΕΣΕΕ, ο κατάλληλος για να ευνουχίζουν τη συλλογικότητα των δράσεων και τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων.
Είναι σίγουρο ότι φοβούνται, τρέμουν τις αντιδράσεις και των εμπόρων όταν, απόλυτα, θα βιώσουν τις συνέπειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΕΣΕΕ. Γι’ αυτό επιλέγουν τις εκτροπές για να διασωθούν, γελιούνται όμως.
Αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν τόσο αυτοί όσο και οι όμοιοί τους σε Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους.

25-5-2010 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

Υ.Γ. Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός προηγείται της πτώσης αλλά δεν την αποτρέπει, απλώς, την κάνει πιο εκκωφαντική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: