ΣΦΟΔΡΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Σέρβος Κώστας
Γεν. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας
Λευκάδα: 03-05-2010

Συνάδελφοι έμποροι

Ξεκίνησε η πιο σφοδρή λεηλασία των μικρομεσαίων και των εργαζομένων στην μεταπολεμική ιστορία.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον οικονομικό και εργασιακό Αρμαγέδονα.

Και μόλις άρχισε… Ο καπιταλισμός μαστίζεται από μια πρωτόγνωρη στην ιστορία του κρίση. Για να κυριαρχήσουν στον ανελέητο ανταγωνισμό των κεφαλαίων, και να έχουν τα τρελά ποσοστά κέρδους που λαχταρούν, αποφάσισαν να συντρίψουν το εργατικό κόστος και να εξαφανίσουν τους μικρομεσαίους μετατρέποντάς μας στους δούλους του 21ου αιώνα. Εργαζόμενους των λίγων ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλεια, ασφάλιση, δώρα, άδειες, με υποχρεώσεις δυσβάσταχτων πληρωμών και χωρίς το παραμικρό δικαίωμα. Επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε τρίτο κόσμο.

Η κόλαση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων είναι ο δικός τους παράδεισος.
Καμία σχέση δεν έχουν με το χρέος οι πρόσφατες αποφάσεις για τα νέα μέτρα. Τα νούμερα τα λένε όλα. Ο δανεισμός των 120 δις είναι μέρος των τόκων της επόμενης τριετίας. Αν αποδεχτούμε τη λογική ότι θα πληρώσουμε τα βάρη τότε πρέπει να αποδεχτούμε την εξαθλίωσή μας για πάντα. Ποια νέα μέτρα θα ακολουθήσουν για να χορτάσει η Λερναία Ύδρα των υπερκερδών; Τα κεφάλια είναι πολλά και δεν χορταίνουν παρά μόνο αν πάρουν ότι με αγώνες κατακτήθηκε εδώ και έναν αιώνα.
Στον πρώτο γύρο της επίθεσης πολλοί από μας παγώσαμε. Αναρωτηθήκαμε μήπως η χώρα θέλει στήριξη. Φοβηθήκαμε ότι η απεργία δεν θα είχε αποτέλεσμα και πιστέψαμε ότι διακυβεύονται απλώς τα χρήματα της απεργιακής ημέρας. Τώρα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της αμηχανίας, του φόβου, της αδράνειας.
Η κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη μας. Μειώνει μισθούς και συντάξεις, κόβει δώρα και επιδόματα, αυξάνει τα όρια απολύσεων και μειώνει τις αποζημιώσεις, χτυπάει τις κατώτερες αποδοχές, μας βάζει να δουλεύουμε μέχρι θανάτου ενώ μετατρέπει τη σύνταξή μας σε επίδομα ένδειας, αυξάνει ραγδαία τις τιμές των προϊόντων με τις διαδοχικές αυξήσεις του Φ.Π.Α., δίνει κι άλλα λεφτά στις Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης καθυστέρησης. Κάθε μέρα που περνάει τους ανοίγει περισσότερο την όρεξη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Θα αποδεχτούμε με μοιρολατρία και ραγιαδισμό το δρόμο της θυσίας για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της απληστίας τους ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας;
Κρίνεται αναγκαία η ενεργή συμμετοχή όλων μας στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Τετάρτη 5 Μαϊου όλα τα μαγαζιά κλειστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: