Αξιολύπητος ο Π. Καρέλλας, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών

Έχασε την ψυχραιμία του ο Π. Καρέλλας, κατά τη διάρκεια της έντονης κριτικής που δέχτηκε από αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση κι αποκάλυψε τον πανικό στον οποίο βρίσκονται οι νεοφιλελεύθεροι συνδικαλιστές της χώρας.

Οι αντιπρόσωποι επιτέθηκαν στα μέλη του Ε.Σ. Αθηνών για την στάση που κράτησαν στην προκηρυγμένη απεργία της 5 Μαΐου, αρνούμενοι να συμμετέχουν. Το κλίμα δυναμίτισε ο πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Χαραλαμπίδης που αρνήθηκε να φέρει σε ψηφοφορία αίτημα αποδοκιμασίας του Ε.Σ. Αθήνας.
Βρισκόμενος σε σύγχυση, ο κ. Καρέλλας, μπροστά στην καθολική αποδοκιμασία για τον διαχρονικό ρόλο που παίζει ο σύλλογός του, ανέβηκε στο βήμα.
Από εκεί, προσπαθώντας να ξεφύγει από την υποχρέωση να απολογηθεί, έκανε επίδειξη του αντικομουνιστικού του μένους, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν θα ανεβάσει ποτέ τα ποσοστά του, ότι κι αν γίνει και για πάντα θα είναι μειοψηφία. Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας πως δεν απαντά σε αυτούς που δεν δέχονται το Σύνταγμα της χώρας.
Πολλά τα ατοπήματα του κ. Καρέλλα, ο οποίος επέλεξε αυτό τον τρόπο για να απαντήσει στους αντιπροσώπους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, ταυτίζοντάς τη με το ΚΚΕ.
Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ – που δεν ανήκουν όλοι στο ΚΚΕ – επιχειρηματολογούν και φέρνουν προτάσεις στην ΕΣΕΕ που αφορούν, αποκλειστικά, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους. Ζητούν να γίνει η ΕΣΕΕ διεκδικητικό όργανο των μικρών εμπόρων κι όχι όργανο της εξουσίας, όπως είναι σήμερα. Δεν βρίσκονται εκεί ως εκπρόσωποι κανενός κόμματος.
Αντίθετα, ο κ. Καρέλλας, τα μέλη του Ε.Σ. Αθηνών κι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων της ΕΣΕΕ, είναι κομματικοί αντιπρόσωποι, που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν την εκάστοτε κυβέρνηση από κάθε διεκδίκηση των εμπόρων.
Είναι συνένοχοι για την οικτρή κατάσταση του ελληνικού εμπορίου κι έχουν συνυπογράψει την κατάντια της ΕΣΕΕ.
Όσο για τη δημοκρατικότητα, για την οποία κόπτονται, ας μάθουν πρώτα να μην κάνουν πραξικοπήματα στις Γενικές Συνελεύσεις κι έπειτα να γίνουν τιμητές της Συνταγματικότητας.
Το γεγονός, πάντως, ότι ένας επιφανής εκπρόσωπος του νεοφιλελεύθερου, ανάπηρου «συνδικαλισμού» εξύβρισε τους συναδέλφους του, φανερώνει την πίεση που δέχονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.
Οι υπόλοιποι μπορούμε να εντείνουμε αυτή την πίεση μέχρι να καταρρεύσουν! Και θα καταρρεύσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: