Θέλουν να φιμώσουν την άλλη άποψη

Γράφαμε πριν λίγο καιρό, ότι η «επανάσταση στην ενημέρωση» θα προέλθει μέσα από τα Blogs κι ότι πρώτα τα «μεγάλα» ειδησεογραφικά blogs πρέπει να συνεργαστούν για να αποκαλύπτονται στους πολίτες, αυτά που αποσιωπούν τα ΜΜΕ.

Αυτή η πρόταση, που δεν είναι διόλου ουτοπική, αποτελεί υπαρκτή απειλή για τους κυβερνώντες, που έχουν τους τρόπους να διαπιστώσουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού στρέφει την πλάτη στην «επίσημη» ενημέρωση εξαρτημένων μεγαλοδημοσιογράφων.
Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας, δήθεν, πληροφορίες ότι μελετάται το ενδεχόμενο να καταργηθεί η ανωνυμία των συντακτών των blogs, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες από προσωπικές κι αστήρικτες επιθέσεις τις οποίες δέχονται. Αναφέρεται, σαν παράδειγμα μάλιστα, ότι στην Ιταλία έχει κατατεθεί νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, οι κάτοχοι των blogs θα πρέπει να προσκομίζουν στο Υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, ειδάλλως θα κλείνουν.
Θυμίζουμε ότι στην γειτονική χώρα, ο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, μετά την πολιτική στροφή των bloggers, που απειλούν το νεοφιλελεύθερο καθεστώς των δύο κομμάτων εξουσίας και τα οποία κατηγορούν, ως διεφθαρμένα.
Στην χώρα μας, όπου οι αντιλαϊκοί νόμοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο, με σκοπό την προστασία του αμύθητου πλούτου που συγκέντρωσαν οι τράπεζες με τη διαχείριση του χρέους κι οι κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες με τα χρήματα μας, απαιτείται η συμμόρφωση όλων των φορέων στο «πατριωτικό» έργο της ισχυροποίησης του κεφαλαίου.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι οι συνδικαλιστικοί φορείς είναι δυο βασικοί άξονες στήριξης αυτής της αδιέξοδης πολιτικής. Τα μεν πρώτα παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και κρατούν τη συζήτηση μακριά από την ουσία των προβλημάτων. Τιθασεύουν και διοχετεύουν την αγανάκτηση των πολιτών σε ασφαλή κανάλια. Οι δε συνδικαλιστικοί φορείς, τους οποίους λυμαίνονται τα κόμματα εξουσίας, προσπαθούν να σφετεριστούν και να συγκρατήσουν τις επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται, βάναυσα, από την προοπτική της συνολικής αντίδρασης.
Απέναντι σ’ αυτή τη συγχορδία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η φωνή των αδέσμευτων bloggers αποτελεί παραφωνία κι η φίμωσή τους θα επιβάλει, οριστικά, τον σκοταδισμό στην ενημέρωση του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: