Για τα παζάρια και τη στάση του Δήμου Ηγουμενίτσας έναντι των εμπόρων

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κυρά Βασιλικής 13 – 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ. 2665022231 & Fax. 2665028796
Email: dimasd@otenet.gr

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Γραφείο Δημαρχιακής Επιτροπής

Σε απάντηση του προσχέδιου κανονισμού λειτουργίας της φετινής εμποροπανήγυρης Λαδοχωρίου που μας αποστείλατε για παρατηρήσεις, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Το προσχέδιο του κανονισμού, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γνωρίζεται πως δεν θα τηρηθεί. Η εμποροπανήγυρη γίνεται, κάθε χρόνο, δίχως κανέναν έλεγχο από τον Δήμο Ηγουμενίτσας και για το λόγο αυτό δεν έχετε απαντήσει ποτέ στις καταγγελίες μας και δεν έχετε λάβει κανένα μέτρο, υπέρ της νομιμότητας.
Διεξάγεται από «φορείς» του Δ.Δ. Λαδοχωρίου με την κάλυψη του Δήμου. Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που αποστείλαμε πέρυσι για το ίδιο θέμα.
Σας θυμίζουμε ότι εκκρεμεί δίωξη του Συλλόγου για τις μεθοδεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2007, όπως και το ότι οι αρμόδιοι φορείς στους οποίους απευθυνθήκαμε – ΕΣΕΕ, Υπουργείο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης – δεν απάντησαν ποτέ.
Για τους λόγους αυτούς, απορρίπτουμε, συνολικά, το προσχέδιο του κανονισμού λειτουργίας.

Σας επισημαίνουμε, επίσης, τα εξής:
Τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία εκπροσωπούμε, αποτελούν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομικής ζωής της Ηγουμενίτσας. Στηρίζουν την απασχόληση κι επανεπενδύουν τα κέρδη στην πόλη μας. Ευνοούν την ανάπτυξη άλλων επαγγελμάτων – καφεζυθοπωλείων – τα οποία οφείλουν την ύπαρξή τους στο εμπόριο, ενώ στο Δ.Δ. Λαδοχωρίου, οι εμπορικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν, «ζωντάνεψαν» μια πρώην κοινότητα.
Καθώς η πόλη δεν στηρίζεται στον τουρισμό και στη βιομηχανία, οι εμπορικές επιχειρήσεις έπρεπε να αντιμετωπίζονται από τη Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη προσοχή.
Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει, κατ’ επανάληψη από τον Δήμο Ηγουμενίτσας να πράξει το καθήκον του, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.
Ποια ήταν η «ανταπόκριση»;
Αφήσατε μια, ομολογουμένως, βρώμικη πόλη, το παραεμπόριο ανθεί, ανενόχλητο, επιτείνατε το πρόβλημα της κυκλοφορίας με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δεν αναζητήσατε νέους χώρους στάθμευσης, δεν μεταφέρατε τη Λαϊκή Αγορά μακριά από το κέντρο, ανεχτήκατε την αναρχία των τραπεζοκαθισμάτων στον Πεζόδρομο.
Σήμερα, σε συνθήκες μείωσης του τζίρου των επιχειρήσεων, είναι πρόκληση να συζητάτε για παζάρια!
Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, κάθε τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί εχθρική προς τους εμπόρους της πόλης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: