Σύρεται στα πόδια των ναυτεργατών η ΕΣΕΕ

Η ΕΣΕΕ καλεί σε συνάντηση την ΠΝΟ, "γλείφοντας" τους ναυτεργάτες!
Η κυβέρνηση, αφού έφαγε το ένα χαστούκι μετά το άλλο από τις συνεχιζόμενες απεργίες, χρησιμοποιεί το τελευταίο της όπλο, τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ για να τους πείσει να επιτρέψουν την άρση του καμποτάζ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο της ελλιμένισης των κρουαζιερόπλοιων, έπειτα κι από την υποχώρηση των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, με σκοπό να ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα των ναυτεργατών.
Αν κάποτε "ξυπνούσαν" κι οι έμποροι κι έκαναν στην άκρη τη συνδικαλιστική τους, κατά πλειοψηφία, ηγεσία, πολλά από αυτά που υποφέρουμε θα τα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση με σεβασμό!
Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ:
"Ο εμπορικός κόσμος της χώρας κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς των ναυτεργατών σε κλίμα κατανόησης και αντιλαμβανόμενοι τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει η διεθνής οικονομική κρίση στην χώρα μας, να συναινέσουν στην άρση του καμποτάζ με την εξασφάλιση της σημαντικής παρουσίας τους στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη:
Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας τρία είναι τα κυρίαρχα ζητούμενα:
η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης και της εργασιακής ειρήνης,
η δημιουργία εσόδων για τη χώρα μας και τους εργαζομένους,
η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό.
Το καμποτάζ στερεί από τη χώρα μας εκατομμύρια ευρώ ετησίως και περιορίζει την αύξηση θέσεων απασχόλησης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για λύση στο θέμα της άρσης του καμποτάζ, όταν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ισχύει ακόμη αυτή η στρέβλωση. Με αυτή την αδιάλλακτη και επικίνδυνη στάση ορισμένων εργασιακών ομάδων ο «μεγάλος χαμένος» θα είναι η χώρα μας, ενώ κερδισμένες θα είναι μόνο οι ανταγωνίστριες γειτονικές χώρες στον τουρισμό της Μεσογείου.
Η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος της χώρας εκφράζουν την αμηχανία για τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, τον διωγμό των επιβατών - τουριστών αλλά και για τον αποκλεισμό, όπου διαμένουν ξένοι επισκέπτες και ζητά τον τερματισμό κάθε μορφής ενεργειών που δίνουν λάθος μηνύματα στο εξωτερικό και προκαλούν ακυρώσεις κρατήσεων και μείωση εισροής τουρισμού.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια έντασης και αντιπαραθέσεων. Έχουμε, βέβαια, όλοι το δικαίωμα παρέμβασης, χρειάζεται όμως τα συνδικάτα σε αυτή την συγκυρία πέρα από τη στενή διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και να συνεκτιμούν και τη συνολικότερη κατάσταση της χώρας, καθώς και τα δικαιώματα των άλλων επαγγελματικών ομάδων, και να επιδιώκουν κοινά αποδεκτούς συμβιβασμούς και εναλλακτικές λύσεις, καθώς ο αποκλεισμός των λιμανιών δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλοι στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την ανατροπή της κακής εικόνας που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας και επηρεάζει τον τουρισμό μας. Όλοι μας ξέρουμε πως όταν ενωνόμαστε κάτω από ένα κοινό στόχο μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Η ναυτιλία, ο τουρισμός και το εμπόριο είναι κορυφαίοι τομείς της οικονομικής μας δραστηριότητας και οφείλουμε από κοινού να συνθέσουμε προτάσεις και λύσεις, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Το ελληνικό εμπόριο πιστεύει απόλυτα στις ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών και θεωρεί ότι διαθέτουν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα ανταγωνιστικά προσόντα, ώστε να επιλέγονται από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, είτε ως μέλη πληρωμάτων των πλοίων χωρίς την προστασία του καμποτάζ, είτε ως στελέχη προσωπικού των γραφείων τους ανεξαρτήτως οικονομικών απαιτήσεων.
Η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς την ΠΝΟ την καλεί σε κοινή συνάντηση ώστε όλες οι πλευρές να αντιμετωπίσουμε με ευρύτητα το θέμα και να συνεργαστούμε για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης το συντομότερο δυνατόν, πριν ολοκληρωθεί καταστροφικά η φετινή, κρίσιμη τουριστική περίοδος.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: