Ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΣΕΕ στις κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ που συνεδρίασε σήμερα 28 Ιουνίου αφού διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στις αυριανές κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματά της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εντείνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου και ωθούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και στην ανατροπή κεκτημένων πολλών δεκαετιών. Οι αλλαγές αυτές δεν ανατρέπουν μόνο ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά πλήττουν και το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και η συνδικαλιστική του ηγεσία, η ΕΣΕΕ, διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιταχτούν με όλα τα νόμιμα μέσα σε μέτρα και πολιτικές που προκαλούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης.
Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουμε την παρουσία μας στις αυριανές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώνοντας τις φωνές μας με αυτές των χιλιάδων εργαζομένων συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: