Σε παραλήρημα ο πρωθυπουργός!

Τα εμπόδια που βρήκε, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τους εφοπλιστές, έχουν φέρει σε απόγνωση την κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Τέθηκε στον πρωθυπουργό η εξής ερώτηση:
«Πώς θα βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι που θα εξαναγκαστούν να δουλέψουν σε προχωρημένη ηλικία, πώς θα ανταποκριθούν στις αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις, πώς θα ζήσουν οι συνταξιούχοι με αυτές τις συντάξεις πείνας;
Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση για τις μαζικές αντιδράσεις, κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που ενώ παράγουν τον πλούτο, αντιμετωπίζουν την κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων;»

Βρισκόμενος, προφανώς, σε σύγχυση, έβγαλε όλο του το αντεργατικό και αντικομουνιστικό του μένος. Σταχυολογούμε τα σημαντικότερα:
«Και έχετε, κυρία Παπαρήγα, εσείς και το Κόμμα σας, ευθύνες και μεγάλες ευθύνες. Πρώτα, όταν δικά σας στελέχη δημοσίως αρνούνται την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος, όταν δικά σας στελέχη μιλούν για το δικαίωμά τους να μην τηρήσουν αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων. Δηλαδή, μας λέτε ότι παίρνετε εσείς το νόμο στα χέρια σας. Αυτό μας λέτε. Μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να σηκώσει μπαϊράκι, να κάνει ό,τι θέλει.»
«Οι πράξεις οι δικές σας, των συνδικαλιστών σας ή φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, θεωρείτε ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού; Θεωρείτε ότι οι ενέργειες των συνδικαλιστών σας βοηθούν τη μείωση της ανεργίας, νομίζετε ότι συμβάλλουν στην ευρωστία των ταμείων; Νομίζετε οι πράξεις σας προβάλλουν την πατρίδα και την οικονομική ανάπτυξη; Νομίζετε ότι το να παρέχετε πολιτική κάλυψη σε όλους όσους συμπεριφέρονται βίαια, αντιδημοκρατικά, καταχρηστικά και παράνομα βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο; Ή μήπως αφαιρείτε με την συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα;
Θέτετε σε κίνδυνο υπάρχουσες θέσεις εργασίας και φυσικά, στερείτε τη δυνατότητα δημιουργίας και νέων θέσεων εργασίας.»
«Περιφρονείτε με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Δεν σεβόσαστε το βιός του ελληνικού λαού, δεν σεβόσαστε και τις θυσίες, τη μείωση ακόμα και των συντάξεων και των μισθών για να σώσουμε τη χώρα.»
«Δεν καταδικάζετε τον καπιταλισμό, κυρία Παπαρήγα, καταδικάζετε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού με απαράδεκτες εικόνες, που αναμεταδίδονται παντού στην υφήλιο. Και ρωτάτε εμάς για τις εργασιακές σχέσεις;»
«Ο συντηρητικός δογματισμός σας βάζει σε ομηρία ανέργους, μικρομεσαίες επιχείρησης και εργαζόμενους.»
Όταν, ενώ ασκείς την πιο αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, βλέπεις φαντάσματα ότι αποτελεί απόφαση συνδικαλιστών κι ενός κόμματος που δεν κυβερνά, καθίστασαι επικίνδυνος.
Εκτός κι αν θεωρείς ότι απευθύνεσαι σε τετράποδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: