Α(Ε)φοπλιστική Ενημέρωση

Το παζλ, σιγά – σιγά, συμπληρώνεται. Κι η αλήθεια, λίγο – λίγο, θα αποκαλυφθεί. Για όλα τα ψεύδη της οικονομικής κρίσης.
Πρώτα, ανακαλύψαμε το καμποτάζ. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι ωρύονταν για τα χαμένα κέρδη από τον «τουρισμό». Μετά μάθαμε, ότι αυτά τα κέρδη αφορούν στις ναυτιλιακές εταιρείες και στα μεγάλα ξενοδοχεία. Στο χορό μπήκαν οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, που κούνησαν μαντίλι στους τουρίστες, θυμίζοντας τα χρόνια της Τρούμπας και του 6ου στόλου.
Μετά ανακαλύψαμε τους δικαστές. Παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, οι πράκτορες κατέβασαν τον κόσμο στο λιμάνι για να συγκρουστούν με τους ναυτεργάτες. Οι κάμερες των καναλιών στημένες από νωρίς, για να αρχίσει η προπαγάνδα.
Ποια κανάλια; αυτά που ανήκουν σε γνωστούς εφοπλιστές! Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!
Στη χώρα μας, την ενημέρωση την ανέλαβαν, εργολαβικά, οι «εθνικοί εργολάβοι» κι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, συλλήβδην.
Τα εφοπλιστικά ΜΜΕ τρέμουν μήπως οι απεργίες αφοπλίσουν τα αφεντικά τους!
Όσο κι αν οι πολίτες, στην πλειονότητά τους νανουρίζονται από τα «έγκριτα» ρεπορτάζ και τις δημοσιογραφικές «αναλύσεις», όσο κι αν οι δικαστές προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, δεν θα αργήσει ο καιρός να μας εξηγήσουν οι εφοπλιστές το πόσους φόρους πληρώνουν, που βρήκαν τα λεφτά για να κατασκευάσουν 700!!! νέα πλοία και γιατί την ίδια στιγμή η ανεργία στους ναυτεργάτες είναι τρομακτική.
Και θα αναγκασθούν, γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο είναι συμπαγές και πανίσχυρο. Απαλλαγμένο από τον ραγιαδισμό των κυβερνήσεων.
Σε λίγο καιρό, μόνο όποιος τρώει κουτόχορτο θα πιστεύει ακόμη πως τον τουρισμό τον κατέστρεψαν οι...απεργίες. Όπως και τη χώρα...ο λαός!
Η προπαγάνδα τους πατάει σε σαθρά θεμέλια. Κι η «ενημέρωσή» τους, θα στραφεί εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: