Και ξαφνικά...ελεγχόμενη στάθμευση επιβάλει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Σε μεγάλη έκπληξη βρέθηκε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας προωθεί, άμεσα, ελεγχόμενη στάθμευση.

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το θέμα, με τη μορφή του κατεπείγοντος (!!!) και διαμαρτυρήθηκαν για το ό,τι δεν ενημερωθήκαμε έγκαιρα και δεν ζητήθηκαν ποτέ οι απόψεις του Συλλόγου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν πρόλαβε, καν, να ενημερώσει τα μέλη του και να καταγράψει τη γνώμη τους!!!
Ζητήσαμε από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να «παγώσουν» το θέμα, να γίνει μια ουσιαστική καταγραφή των κυκλοφοριακών προβλημάτων (στάθμευση, στάση καταναλωτών, μποτιλιάρισμα, κυκλοφορία βαρέων οχημάτων από το κέντρο της πόλης), να συνεργαστούν με τον Σύλλογο ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές λύσεις, αλλά η απόφαση ήταν προαποφασισμένη:
Άμεση επιβολή ελεγχόμενης στάθμευσης στις οδούς Κύπρου και Εθνικής Αντίστασης κι εκπόνηση μελέτης για επέκταση του μέτρου σε άλλους δρόμους!
Επισημάναμε πως ο Δήμος δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια για την κατασκευή του Περιφερειακού (το δικό μας γεφύρι της Άρτας) και δεν αναζήτησε νέους χώρους παρκαρίσματος, ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

Η ελεγχόμενη στάθμευση, αποκομμένη από μια γενικότερη κυκλοφοριακή ρύθμιση, αποτελεί καθαρά, εισπρακτικό μέτρο. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ!!!

Ο Εμπορικός Σύλλογος εδώ και χρόνια επαναφέρει τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, αλλά αυτός τα αγνοεί. Ακόμη και το parking του παλιού λιμανιού, ο Εμπορικός Σύλλογος απαίτησε από τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και πέτυχε να παραμείνει δωρεάν κι όχι η Δημοτική Αρχή, όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα ακολουθήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας στην απομόνωσή του, μακριά από τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς.
Θα είμαστε απέναντί τους, όσο συνεχίζουν να αγνοούν ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΜΑΣ

Αυτό το δημοσίευμα ( από το trilkalanews) το αφιερώνουμε στον δήμαρχο και στους συμβούλους που επέβαλαν τα παρκόμετρα:
Δεν πήγαν στον Δήμο Τρικκαίων αλλά σε τσέπες ιδιωτών 405.000 ευρώ
Χθες το βράδυ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις.
Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο που πρόσφερε την τεχνογνωσία «σήκωσε» όλο αυτό το διάστημα από τις τσέπες των Τρικαλινών που πλήρωναν την στάθμευση και πίστευαν ότι τα χρήματα πηγαίνουν στο Ταμείο του Δήμου, το ποσό των 405.000 ευρώ (!!) από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010…
Εκείνη την ώρα που αυτό ανακοινώνονταν, ο Δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος απουσίαζε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για λίγα λεπτά και ο Θανάσης Βαβύλης έχοντας χάσει το χρώμα του, αναρωτήθηκε χαμηλόφωνα στον Δημήτρη Παπαστεργίου «και δεν έχει παραιτηθεί ο δήμαρχος μετά από αυτό;», με τον κ. Παπαστεργίου να απαντά «σας τα είχα πει αλλά το ψηφίσατε» και ο κ. Βαβύλης να του απαντά «αντέδρασες τότε αλλά δεν έπρεπε να σταματήσεις».
Η σύμβαση με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου και όπως αποκαλύφθηκε στους 18 πρώτους μήνες λειτουργίας στα 100 ευρώ που εισέπραττε ο Δήμος από την στάθμευση στο ταμείο του μπαίνανε τα 36 ευρώ και στην …τσέπη των εμπνευστών του συστήματος τα 64 ευρώ (!!). Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι που θα λήξει η σύμβαση, το … «άρμεγμα» των Τρικαλινών, γινόταν ισόποσα με Δήμο και Καθηγητές του ΕΜΠ να παίρνουν από 50 ευρώ σε κάθε 100 ευρώ…
«Απέτυχε το σύστημα, να επιστρέψουμε στο… ξυστό και στην κάρτα , μας τα πήρε χοντρά το ΕΜΠ βρήκε …ιθαγενείς και τελικά είναι πιο έξυπνοι οι Καρδιτσιώτες που τους έδωσαν πόδι», ανέφερε ο Θανάσης Τσιάρας.
«Δεν είναι ΕΜΠ είναι μια …εταιρεία. Να σταματήσει το σύστημα και να μην ανανεωθεί η σύμβαση», ανέφερε ο Θανάσης Βαβύλης.
«Τα πήρε χοντρά το ΕΜΠ, να καταργηθεί η ελεγχόμενη στάθμευση και να μην αναλάβει η εταιρεία ΄΄Αστική Ανάπτυξη Α.Ε.΄΄ που θα φερθεί ακόμη πιο … ληστρικά στους δημότες», ανέφερε ο Γιώργος Καϊκης.
«Φώναζα αλλά δεν πίστευα ούτε και εγώ ότι θα φτάναμε σε τέτοια ποσά που μας δείχνουν τον δρόμο της μη ανανέωσης της σύμβασης. Οι καθηγητές του ΕΜΠ απέτυχαν στην εφαρμογή του συστήματος και μπορούν να παραιτηθούν αλλά όμως μπορούν να προσληφθούν ως …οικονομολόγοι αφού κατάφεραν να μας πάρουν τέτοιο ποσό», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου εμφανώς δικαιωμένος από τις προβλέψεις του…
Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να μην ανανεωθεί η σύμβαση με το ΕΜΠ και να γίνει μια σύσκεψη όπου θα εξεταστεί με πιο τρόπο θα γίνει πλέον η διαχείριση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Υ.Γ. Με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα υπογράψει σύμβαση κι ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: