Απόφαση – βόμβα στα θεμέλια του συνδικαλισμού και της δημοκρατίας

Άρθρα σαν αυτό που θα διαβάσετε έχει κάνει τους δημοσιογράφους – υπαλλήλους και τα αφεντικά τους να σκυλιάζουν για την ύπαρξη των blogs.

Ο Άρειος Πάγος, η ανώτατη βαθμίδα της δικαιοσύνης και απόλυτος εκφραστής της, προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι έχει μείνει όρθιο σ’ αυτή τη χώρα:
υπάκουσε στην πολυεθνική «ΤΖΑΜΠΟ» (JUMBO) και τη δικαίωσε σε περίπτωση απόλυσης υπαλλήλου της.
Αυτό που έχει σημασία είναι το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο μας γεμίζει με μαύρες σκέψεις: «παρά τις παραινέσεις της εργοδότριας εταιρείας για περιορισμό της συνδικαλιστικής του δράσης, εκείνος συνέχισε με αμείωτη ένταση, όπως ο ίδιος διαλαμβάνει στο δικόγραφο της αγωγής του, με διανομή της εφημερίδας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, προτροπή των εργαζομένων να εγγραφούν ως μέλη του, καθώς και να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας της 7ης Ιανουαρίου 2009, από τις 12.00 έως το πέρας του ωραρίου».
Το δικαστήριο αποδέχεται τον ισχυρισμό της πολυεθνικής για επιβολή «ορίων στη συνδικαλιστική δράση», όταν αυτή επιφέρει μείωση εσόδων της εταιρείας.
Σ’ όλες τις χώρες του κόσμου και σ’ όλους τους αιώνες, η απεργία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα επιφέρει μείωση εσόδων στις εργοδότριες εταιρείες, αλλά τέτοια απόφαση ποινικοποίησης του συνδικαλισμού δεν είδαμε ξανά.
Επικίνδυνους δρόμους διαλέγουν οι ξένες πολυεθνικές για να φιμώσουν όσους αντιδρούν στα επεκτατικά τους σχέδια. Εκτός από τις ελληνικές κυβερνήσεις, τις οποίες έχουν του χεριού τους για να περνούν όλοι οι αντεργατικοί κι αντιεμπορικοί νόμοι, τώρα φαίνεται ότι ελέγχουν και τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες του απολυμένου υπαλλήλου, η μήνυση που του υποβλήθηκε, ακολούθησε προηγούμενη προσπάθεια εξαγοράς του με 50.000€ για να σταματήσει να «δημιουργεί προβλήματα».
Σ’ έναν λαό που αρχίζει να βρίσκεται στα όριά του, τέτοιες αποφάσεις, που δεν θα σταματήσουν βέβαια, την δημοκρατικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση, αποτελούν αιτία κοινωνικών εξεγέρσεων κατά των ξένων και των «φιλόξενων εταίρων» τους.

Κατά της ασύδοτης επίθεσης των κεφαλαιοκρατών που θέλουν να μας εξαφανίσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: