Ξύπνα Έλληνα πριν είναι αργά!!!

Γιατί όταν ξυπνήσεις λόγω πείνας και απελπισίας, θα έχουν ξεπουλήσει ήδη την περιουσία σου σε πολυεθνικές και τράπεζες και δεν θα μπορείς να επιβιώσεις χωρίς γη, νερό και ενέργεια. Γιατί τι νομίζετε ότι πρόκειται να κάνουν με το ξεπούλημα των εταιρειών ύδρευσης, ή των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και των λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας; Η απόπειρα ξεπουλήματος της Αγροτικής που αποσκοπούσε νομίζετε, αν όχι στο 40% της υποθηκευμένης σε αυτήν καλλιεργήσιμης γης;

Ας δούμε όμως πως σκοπεύουν να ξεπουλήσουν την ακίνητη περιουσία, όταν θα έχουν πέσει για τα καλά οι τιμές των ακινήτων. Ε να μην επιβαρύνει και πολύ τα αφεντικά του ο ΓΑΠ-Τσολάκογλου. Σε ένα άρθρο του Antinews πριν δύο μήνες, διαβάζουμε ότι:
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα κόλπο βγαλμένο από τα παλιά που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις καθώς βάζει στο κάδρο τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτικούς οίκους οι οποίοι μπορεί με αποικιοκρατικές συμβάσεις να διαχειρίζονται την τεράστια κρατική περιουσία που ανήκει σε όλους μας.
Το κόλπο, το οποίο αποκαλύπτεται σε εκτενές ρεπορτάζ του εξειδικευμένου σε θέματα real estate site, www.ered.gr δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, θα δημιουργηθούν εταιρείες ειδικού σκοπού, θα πάρουν το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων ενός φορέα και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα αγοράζει μετοχές της εταιρείας αυτής. Τα ερωτήματα που τίθενται ωστόσο, είναι ποιος και με πόσο αξιόπιστο τρόπο θα κάνει τις αποτιμήσεις των ακινήτων, τι είδους συμφωνίες θα υπογραφούν με τράπεζες και ξένους, ποιος θα διαπραγματευτεί αυτές τις συμβάσεις, τι είναι το κόλπο με τα swap που προωθείται, δηλαδή αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του διαχειριστή να επιστρέφονται τα αδιάθετα ακίνητα κ.λπ.
Στο κόλπο της αξιοποίησης – ξεπουλήματος αναμένεται να μπουν όλες οι μεγάλες τράπεζες, κατασκευαστές, εταιρείες real estate, ξένοι επενδυτές οι οποίοι θα κυνηγήσουν αρχικά την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ που η αντικειμενική αξία της ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε και καταπίνουμε αμάσητο το κουτόχορτο που μας ταϊζουν, ότι δήθεν τελείωσε το πάρτυ των ημετέρων, δείτε μια άλλη είδηση στο TVXS που δημοσίευσαν ελάχιστα από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ:
"Αυξάνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων των πολιτικών γραφείων του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, με τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ευθύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής. Την ίδια στιγμή, με απόφαση που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο της Βουλής στις 23 Ιουλίου, μοιράζονται μπόνους 3.000-6.000 ευρώ στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, όπως αναφέρει το Veto.
Την ώρα που περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών, οι στενότεροι συνεργάτες των υπουργών και του πρωθυπουργού θα παίρνουν πλέον και τα επιδόματα, και τις αποζημιώσεις που θα έπαιρναν αν υπηρετούσαν στην οργανική τους θέση ή αν υπηρετούσαν σε περιοχές προβληματικές ή παραμεθόριες, σύμφωνα με την Αυγή.
Όσον αφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών και ευρωβουλευτών, ειδοποιήθηκαν να καταβάλλουν μία απλή βεβαίωση προκειμένου να λάβουν μία έκτακτη αποζημίωση. Οι δικαιούχοι είναι έως και 664 άτομα, αφού κάθε βουλευτής/ ευρωβουλευτής δικαιούται να έχει μέχρι δύο επιστημονικούς συνεργάτες.
Όλοι οι βουλευτές κλήθηκαν να ενημερώσουν το λογιστήριο της Βουλής μέχρι την Παρασκευή σχετικά με τους συνεργάτες που απασχόλησαν. Όπως αναφέρει το Veto, οι βουλευτές κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν βεβαίωση με το όνομα έκαστου συνεργάτη που «απασχολήθηκε για το χρονικό διάστημα από 14.10.2009 έως 16.7.2010 επί πλέον και πέρα από τον κύκλο της συνηθισμένης εργασίας και είναι δικαιούχος της έκτακτης αποζημίωσης που προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. 11065/7378/23.7.2010 απόφαση του προέδρου της Βουλής».
Τις πιο πολλές βεβαιώσεις κατέθεσαν μέχρι την Παρασκευή οι ίδιοι οι επιστημονικοί συνεργάτες, στην ερώτηση των οποίων για λεπτομέρειες, οι αρμόδιοι του λογιστηρίου της Βουλής απαντούσαν γενικά ότι πρόκειται για «ένα bonus σε αντικατάσταση αυτών που σας κόπηκαν…», σημειώνεται στο δημοσίευμα."
Πηγή: OMADEON

Δεν υπάρχουν σχόλια: