Αναβιώνει, επίσημα, ο κρατικός φασισμός

Μετά τη Γαλλία κι η Λίγκα του Βορρά της Ιταλίας τάχθηκε υπέρ της απέλασης όσων ξένων δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Το παλιό, ναζιστικό, κόλπο αναβιώνει κι οι τσιγγάνοι γίνονται πάλι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της ιστορίας. Η ξενοφοβία σε λίγο θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν οι ευρωπαίοι πολίτες ξαναπέσουν στην ίδια παγίδα, 70 χρόνια μετά. Αν στρέψουν την οργή τους για τη φτώχεια που αυξάνεται, όχι στους κεφαλαιοκράτες που συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο, αλλά στους ξένους.
Αυτό τον ρόλο επιτελούν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Δήδεν φιλολαϊκά, υποχείρια των ομίλων, στρέφουν τον κόσμο σε συμπεράσματα αναληθή, ως προς τις αιτίες της οικονομικής του κατάστασης. Η ξενοφοβία που σπέρνουν είναι ένα από τα τελευταία τους όπλα, όταν το οικονομικό σύστημα που υπηρετούν πνέει τα λοίσθια.
Η ξενοφοβία είναι απαρχή ανυπολόγιστων δεινών για τους λαούς.
Εκείνος που λέει ότι φταίνε, σήμερα οι τσιγγάνοι, αύριο οι έλληνες για το ότι περιορίζουν τον εθνικό πλούτο, είναι υπάλληλος όλων αυτών που μας φτωχαίνουν και τρέμουν από τις αντιδράσεις μας.
Ο Σαρκοζί, η Λίγκα του Βορρά της Ιταλίας κι όσοι προκύψουν πρέπει να αντιμετωπίζονται ώς νεοναζιστικά υποκείμενα και να έχουν την τύχη που τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: