Δυο "δεσμέυσεις" του ΠΑΣΟΚ που έγιναν, πράξη.

Για να μη κατηγορούμε μόνο, το ΠΑΣΟΚ ότι είπε τα περισσότερα προεκλογικά ψέματα από καταβολής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεσμέυτηκε για δυο πράγματα, τα οποία, αληθινά, πράττει.
Μίλησε ο Παπανδρέου για αναδιανομή του πλούτου κι υποστήριξε πως στο επίκεντρο της πολιτικής του θα βρεθεί "πρώτα ο πολίτης".
Είπε αλήθεια! Μέσα σε 10 μήνες αναδιένειμε τον πλούτο από τους μικρομεσαίους στις τράπεζες, στους πολυεθνικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους, στους μεγαλοοφειλέτες και στους...μεγαλοαναδόχους της κρατικής περιουσίας.
Και πράγματι, πρώτα ο πολίτης πλήρωσε αυτή την πολιτική επιλογή. Ο μικρομεσαίος έμπορος, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο ναυτεργάτης, ο δημόσιος υπάλληλος.
Το ότι είπε αλήθεια το συμπεραίνουμε από τη στάση που κρατάει για την ώρα η πλειονότητα του ελληνικού λαού. Αν ο Παπανδρέου είχε πει ψέματα, θα είχαμε ήδη δείγματα μιας τεράστιας αλλαγής στον πολιτικό προσανατολισμό του πολίτη, ο οποίος θα έκρινε ότι το κυβερνών κόμμα, μαζί με το προηγούμενο είναι όργανα του πιο άκρατου καπιταλισμού.
Επειδή ξέρουμε ότι οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι, δεν είναι αμόρφωτοι, δεν είναι υπόδουλοι της εξουσίας, δεν ζουν με προκαταλήψεις θρησκευτικής ευλάβειας αντιαριστερών φρονημάτων, επειδή κατανοούν τους νόμους της οικονομίας και της εξουσίας των μέσων παραγωγής και προπαγάνδας...οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως όταν ο Παπανδρεόυ έλεγε όσα έλεγε, προεκλογικά, όλοι ήξεραν τι εννοούσε.
Έχεις λαϊκό ρεύμα κ. Παπανδρέου. Προχώρα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: