Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: αποκαθιστούμε την αλήθεια!

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα των παρκόμετρων, μετά την απάντηση που έστειλε στην πρώτη ανακοίνωσή μας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας. Αποκαθιστούμε την αλήθεια:

1. Στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, το θέμα, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, ήταν: «Παρουσίαση προτάσεων για ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Ηγουμενίτσας από το Ε.Μ.Π. και έγκριση προγραμματικής σύμβασης».
Η Προγραμματική Σύμβαση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μελέτης στάθμευσης και την εγκατάσταση, διαχείριση και παροχή υπηρεσιών του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Αυτή η Σύμβαση υπερψηφίστηκε και μάλιστα προχώρησαν ακόμη παραπέρα, επιβάλλοντας, άμεσα, παρκόμετρα στις οδούς Κύπρου και Εθνικής Αντίστασης, ενώ θα πραγματοποιείται η μελέτη.
Αυτή δεν είναι «κατεπείγουσα συζήτηση»; κι αν χρειάζεται κανονιστική απόφαση, για ποιο λόγο κλήθηκε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο;
2. Την Κανονιστική Απόφαση θα την προτείνει η Δημαρχιακή Επιτροπή; είναι η ίδια Επιτροπή που προτείνει τους «κανονισμούς λειτουργίας» του παζαριού στο Λαδοχώρι και στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη και «φροντίζει» για την εφαρμογή τους; η δημόσια διαβούλευση που θα προηγηθεί δεν θα έχει την τύχη των προηγουμένων, που οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου αγνοήθηκαν πλήρως;
3. Κατηγορείται ο Σύλλογος για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, κι απαλλάσσεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την τρομακτική καθυστέρηση της ασφαλτόστρωσης της Κύπρου που ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη κινητοποίηση των αγανακτισμένων εμπόρων της πόλης; για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που έγινε για να γεμίσει η πόλη με τραπεζοκαθίσματα;
Κι εν πάση περιπτώσει, αυτά έχει να απαντήσει ο κύριος Δήμαρχος στις καταγγελίες μας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα;
Για τον περιφερειακό, τα πάρκινγκ, την εκ περιτροπής στάθμευση στην Κύπρου και τα υπόλοιπα, γιατί δεν απαντάει;
4. Σε ό,τι αφορά στο πάρκινγκ του ΟΛΗΓ, ευχαριστούμε την πρώην διοίκηση που τήρησε τις δεσμεύσεις που μας έδωσε τότε. Ο εμπορικός σύλλογος κάνει δημόσιες κι επίσημες παρεμβάσεις. Για τυχόν δημόσια παρέμβαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, δεν γνωρίζουμε.
5. Όσο για τη μεταφορά του ΚΤΕΛ, ο σύλλογος δεν αντέδρασε ποτέ. Ζήτησε να υπάρξει αστική γραμμή εξυπηρέτησης των καταναλωτών, μόνο.
6. Τέλος, στη διαπίστωση του κυρίου Δημάρχου περί «σημαντικότατης βελτίωσης του κυκλοφοριακού στο κέντρο» ας απαντήσουν οι συμπολίτες μας, που ζουν καθημερινά την αφόρητη κατάσταση και πλέον, ούτε στα «διαπλατυσμένα» πεζοδρόμια δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν

Από το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης του κυρίου Δημάρχου, αντιλαμβανόμαστε ότι και σε τόσο ζωτικά θέματα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει με υπεροψία τους κοινωνικούς φορείς και δεν έχει συναίσθηση των προβλημάτων.
Αντί να αναλωνόμαστε σε αντιπαράθεση απόψεων, μέσω των εφημερίδων, θα ήταν χρησιμότερο για τον τόπο και τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος να συνεργαστούμε, πάνω στη βάση που θέσαμε στην προηγούμενη επιστολή μας:
• να «παγώσει» κάθε συζήτηση για τα παρκόμετρα
• να υπάρξει ουσιαστική καταγραφή του κυκλοφοριακού προβλήματος, σε κάθε του λεπτομέρεια
• να αναζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις για την ανακούφιση της υπάρχουσας κατάστασης (τουλάχιστον νέα πάρκινγκ, περιφερειακός)
• να ζητηθεί η γνώμη εμπόρων και καταναλωτών για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Εμείς, έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο και τις υποχρεώσεις των φορέων απέναντι στους πολίτες.

Υ.Γ.: Τελικά, ποιος επιβάλει το αντίτιμο στα παρκόμετρα; ο Δήμος, το Πολυτεχνείο ή κάποια ιδιωτική εταιρεία; ή μήπως να ρωτήσουμε τον Δήμο Τρικάλων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: