Μήπως φταίει ο εμπορικός σύλλογος για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ηγουμενίτσας;

Δημοσιεύουμε την απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Πιτούλης στην ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου με τίτλο «Ελεγχόμενη Στάθμευση ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο Δήμος Ηγουμενίτσας!!!»:
"Με αφορμή επιστολή του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και το αναγνωστικό σας κοινό, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και παρερμηνείες, τα εξής :

1. Το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, ήταν στην ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν συζητήθηκε ως κατεπείγον όπως λανθασμένα ισχυρίζονται οι υπογράφοντες την επιστολή.
2. Θα έπρεπε, να γνωρίζουν επίσης, αλλά και αν δεν γνώριζαν έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν, ότι η προώθηση ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και οι χώροι υλοποίησης του μέτρου για να έχουν εφαρμογή πρέπει να τύχουν ψήφισης «Κανονιστικής Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου»(άρθρο 79 του Νόμου 3463/2006).
Τις Κανονιστικές Αποφάσεις, εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή Δημαρχιακή Επιτροπή και η νομιμοποίηση της απόφασης, απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επιπροσθέτως πριν το θέμα παραπεμφθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τίθεται για διάστημα τουλάχιστον δέκα ημερών σε δημόσια διαβούλευση.
Πού βλέπουν λοιπόν τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, ότι είναι προαποφασισμένα ζητήματα, και δεν θα ζητηθεί η άποψη των φορέων;
3. Καλό θα ήταν επίσης να ενημερωθούν για το πώς επετεύχθη η συνηγορία της δωρεάν στάθμευσης στο παλιό λιμάνι, από την απελθούσα διοίκηση της Ο.Λ.Η.Γ. ΑΕ.
Ένα Δ.Σ που δεν μπόρεσε να πείσει τα μέλη του όσο γινόταν τα Έργα στην οδό Κύπρου, να μην κατεβάζουν τα αυτοκίνητά τους για να βοηθήσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, παρά και την σχετική παραινετική επιστολή του Δημάρχου, είναι λίγο δύσκολο να πείσει την όποια διοίκηση της Ο.Λ.Η.Γ. Α.Ε. για οποιοδήποτε θέμα.
Τώρα για την Ιστορία. Να θυμίσω, ότι το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, ήταν ενάντια στην μεταφορά του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης. Πέραν λοιπόν από την σημαντικότατη βελτίωση του κυκλοφοριακού στο κέντρο, ας αναρωτηθούν οι φίλοι έμποροι και επαγγελματίες του Δήμου Ηγουμενίτσας αν τελικά η μεταφορά του τους έβλαψε ή τους ωφέλησε .
Επίσης ας αρχίσουν από τώρα να σκέφτονται εάν βοηθά ή όχι η ελεγχόμενη στάθμευση ώστε να πάρουν θέση κατά την δημόσια διαβούλευση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: