Βαρεθήκαμε τις αναλύσεις σας!

Μέσα σε όλους αυτούς που περιγράφουν - και μόνο περιγράφουν - τη ζοφερή κατάσταση του μικρού εμπορίου, βγήκε κι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να μας ξαναπεί τα γνωστά κι αυτονόητα: 170.000 λουκέτα ως το τέλος του 2011 και 20% ανεργία.
Τα ίδια που προβλέπει η ΕΣΕΕ κι η ΓΣΕΒΕΕ που κάποτε υμνούσαν τις κυβερνητικές επιλογές και τώρα κατάντησαν εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Του χρόνου θα μας λέτε χειρότερα νούμερα. Το ξέρετε;...το ξέρετε.
Και τι προτείνει ο κύριος Κασιμάτης; κάτι...παράξενα: «Χρειάζονται μέτρα για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, για την πάταξη της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στην αγορά».
Και τι σημαίνουν αυτές οι πομπώδεις ασυναρτησίες; όλοι εσείς οι "δημοσκόποι" δεν γνωρίζετε τις αιτίες του κακού;
Πρέπει να είσαι συνδικαλιστής ή γραμματιζούμενος για να καταλάβεις για ποιό λόγο θα κλείσουν τόσοι κι άλλοι τόσοι;
Το εμπόριο χρειάζεται καταναλωτές. Αν μειώσεις το μισθό τους, έχεις λιγότερη κατανάλωση. Φοβερή ανακάλυψη, ε;
Οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται την προστασία του κράτους. Αν προσφέρεις τα πάντα στις πολυεθνικές και στα καρτέλ - φοροαπαλλαγές, φτηνή εργατική δύναμη, άναρχη εξάπλωση - τι έχεις; χιλιάδες μικρές, κλειστές, επιχειρήσεις.
Ποιός ευθύνεται για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία; όταν στηρίζεις ολιγοπώλια που λειτουργούν σαν μονοπώλια στα τρόφιμα, στην κινητή τηλεφωνία, στις θαλάσσιες μεταφορές κι αλλού που ψάχνεις να βρεις τη λύση; στην αυτοσυγκράτηση; ποιού, του κέρδους;
Τελικά, οι υμνητές της ελεύθερης οικονομίας ή έχουν χάσει τη μπάλλα ή νομίζουν ακόμη ότι μιλούν σε χαχόλους. Εκτός κι αν μιλούν για να παράγουν σίελο.
Η "Ερμαϊκή Στήλη" εξαρχής και δημόσια χαρακτήρισε το Πρόγραμμα Σταθερότητας ως πρόγραμμα ύφεσης και φτώχειας. Τώρα που φαίνεται να πιάνει τους στόχους του, προς τι οι οδυρμοί;
Όλοι το ξέρετε, μόνο ο εμποράκος κοιμάται όρθιος. Όλα τα μέτρα θα καταφέρουν να στηρίξουν τις ελληνικές, γιγάντιες επιχειρήσεις - για λίγο - με τα λουκέτα των μικρεμπόρων και τη φτώχεια των εργαζομένων. Α! και με την ιδιωτικοποίηση του κρατικού...αέρα.
Όχι, οικονομία ελεύθερης αγοράς. Οικονομία του ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, ό,τι αρπάξει ο...μας!
Καλές εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: