Δελτίο τύπου της ΠΑΣΕΒΕ για την περαίωση ανέλεγκτων οικονομικών χρήσεων

Μέσα σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης και επιβολής των εξοντωτικών μέτρων του μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε και έβαλε σε «διαβούλευση» τη διπλή ρύθμιση περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων για τη δεκαετία 2000 - 2009 και των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο με πρόσχημα τις έκτακτες συνθήκες που διανύουμε σήμερα.
Το συνηθισμένο ψέμα των κυβερνήσεων όταν επιβάλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η περαίωση, το κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων, τα αντικειμενικά κριτήρια, στόχο είχαν και έχουν την αφαίμαξη των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο.
• Φορτώνει 2,5 δις ευρώ στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων για να καλύψει τους στόχους του μνημονίου.
• Δίνει άλλοθι στις μεγάλες επιχειρήσεις να ξεπλύνουν τις φορολογικές παραβάσεις τους και να παγιώσουν την «παράνομη» φοροδιαφυγή τους. Για την «νόμιμη» φρόντισε νωρίτερα μειώνοντας την φορολογία τους στο 20%.
Είναι γνωστό ότι το 90% των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο το χρωστούν μόνο περίπου 6.500 μεγάλες επιχειρήσεις (1% του συνόλου) όπου η κάθε μία χρωστά πολλά εκατομμύρια Ευρώ. Γι αυτό η κυβέρνηση εξασφάλισε και την έγκριση του ΣΕΒ.
Οι μικρές επιχειρήσεις, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση. Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα σε συνδυασμό με τα μέτρα του μνημονίου, τις έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Η αναδουλειά και η πτώση του τζίρου, οι 400.000 ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και παραμένουν αυτοί και οι οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τα χρέη και οι ακάλυπτες επιταγές, συνδυασμένα με τον νέο κεφαλικό φόρο, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια ένα μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων γρηγορότερα στη χρεωκοπία.
Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που παζαρεύουν τους όρους και τις διαδικασίες για την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, και μάλιστα τα θεωρούν θετικά. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και των Επιμελητηρίων γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν την πάλη τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την φτωχή αγροτιά και την Π.Α.ΣΥ, τη νεολαία και το Μ.Α.Σ, το γυναικείο κίνημα με την ΟΓΕ, για ένα πλατύ μέτωπο που θα είναι ικανό να αποκρούσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ικανό να ανατρέψει την φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: