Γιατί δεν είναι πρόβλημα το "Μνημόνιο" κι η "Εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας"

"Να βγούμε από το Μνημόνιο, αν δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές;" διερωτήθηκε, ρητορικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε σχετική ερώτηση που του έγινε κατά τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στη ΔΕΘ.
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι δεν θα συναινούσε, ποτέ στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην πρωτοκαθεδρία του Μνημονίου, καθώς πιστεύει ότι, μπορεί μια ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει, ακριβώς, την ίδια πολιτική, χωρίς μέντορες.
Δίνει, έτσι, απάντηση σε όσους βιάστηκαν να δαιμονοποιήσουν το ΔΝΤ και τα Μνημόνιά του ως πηγή κακών. Αν δεν είναι αφελείς ή δεν προσπαθούν να απαλλάξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου από τις - απολύτως - δικές της πολιτικές αποφάσεις που βιώνουμε, οφείλουν να ξανασκεφτούν τα πράγματα.
Ο κ. Σαμαράς, ουσιαστικά, προκρίνει την πολιτική του Μνημονίου, ως βέρος νεοφιλελεύθερος, αλλά μέμφεται τον κ. Παπανδρέου για το γεγονός ότι η διαχείριση της κρίσης από μέρους του, εκτόξευσε τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Αυτό αποδεικνύει πως ο εχθρός είναι εντός των τειχών κι ότι οι επικλήσεις για "επιστροφή της Ελλάδας στους Έλληνες" είναι, τουλάχιστον, ατυχείς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις κεφαλαιοκρατικές κορώνες περί ανάπτυξης και διευκρίνησε ότι ονειρεύεται ανάπτυξη...τύπου Βουλγαρίας, όπου οι πλούσιοι πληρώνουν μόνο 10 - 12% φόρους για να κάνουν επενδύσεις, χρυσοφόρες για τους ίδιους, πετώντας τα επιδόματα υποαπασχόλησης στους εργαζόμενους.
Με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία θα δούμε μέρες φωτεινές όπου οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι κι οι φτωχοί...εξαθλιωμένοι, αλλά τουλάχιστον θα τους κλεβουν με τις ευλογίες της μαμάς πατρίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: