Πανωλεθρία των κομμάτων του Μνημονίου!

"Έπεσαν τα αφτιά" του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είδε το κόμμα του να μειώνει τα ποσοστά του περί τις 8 με 9 μονάδες, πανελλαδικά. Τα μάζεψε άρον άρον, τα περί πρόωρων εκλογών, απειλές που δεν έπιασαν, καθώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του, προτού χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά τον ελληνικό λαό. Ούτε η Τρόϊκα, ούτε οι τραπεζίτες του επιτρέπουν να πηδήξει από το καράβι τη δεδομένη στιγμή. Η μεγάλη, όμως, ήττα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο άμεσο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση του Μνημονίου.
Ήττα και για το ΛΑΟΣ, με συρρίκνωση στο 4% - 5%, τάση που προφανώς θα συνεχιστεί, έπειτα από την αλλοπρόσαλη στάση των στελεχών του. Αποκαλύφθηκε τον τελευταίο χρόνο, ο ρόλος του, ως στυλοβάτης όλων των αντιλαϊκών μέτρων κι ο πολιτικός του λόγος, ξέφτισε.
Σταθεροποίηση της Νέας Δημοκρατίας στα ιστορικά, χαμηλά ποσοστά του 33%, καθώς πέρα από τις αντιμνημονιακές κορώνες του αρχηγού της, έγινε σαφές ότι η ανάπτυξη που προτείνει, αφορά αυτούς που...τα φάγανε.
Το ότι ο Συνασπισμός δεν αρθρώνει εναλλακτικό πολιτικό λόγο, πιστοποποιήθηκε από το 4,5% στο οποίο παρέμεινε.
Ο νικητής των εκλογών δεν είναι άλλος από το ΚΚΕ το οποίο εκτοξεύτηκε στο 11% - 11,5%! Αυτό συνέβη μέσα σε συνθήκες αντικομμουνιστικής υστερίας και προπαγάνδας που κράτησε ένα χρόνο, στην οποία συμμετείχαν όλα τα κόμματα, η συντριπτική πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι κοινωνικοί φορείς.
Μπορούμε να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι οι προεκλογικές απειλές του Γ. Παπανδρέου, περισσότερο είχαν ως στόχο το ΚΚΕ, παρά τη Ν.Δ. Γνωρίζει ο εγγονός του μεγάλου αντικομμουνιστή "Γέρου" ποιός είναι ο κίνδυνος στο έργο της πτώχευσης του ελληνικού λαού. Παρόλα αυτά, λίγα πράγματα κατάφερε.
Το επόμενο διάστημα, προοιωνίζεται δύσκολο για τον πρωθυπουργό. Αφού το ΚΚΕ γιγαντώθηκε στις δυσκολότερες, μετά τη Χούντα, συνθήκες, η αντίδραση αναμένεται να πολλαπλασιαστεί. Ακόμη περισσότερο, γιατί, τη δύναμη του, το ΚΚΕ, δεν την άντησε με την ιδεολογική περιχαράκωση της επιστροφής στο παρελθόν, αλλά με στέρεα κι επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα σχετικά με τις αιτίες της πτώχευσης του κράτους και του πλουτισμού των μεγαλοεπιχειρηματιών, ελλήνων και ξένων.
Θα είχε, δε, ενδιαφέρον να μπορούσαμε να εξακριβώσουμε το μέσο όρο ηλικίας αυτών που το ψήφισαν.
Το 1981, ο λαός ψήφισε σοσιαλιστική αλλαγή. Τότε, λάθεψε. Αλλά αυτό ζητούσε. Ποτέ δεν είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: